АЛБАНИЯ И МАКЕДОНИЯ

0
Цена
от279 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1478

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
АЛБАНИЯ И МАКЕДОНИЯ
СКОПИЕ– ДУРЪС – ТИРАНА – КРУЯ – АПОЛОНИЯ – БЕРАТ– ОХРИД
Дата: 20-25.04.2021, 02-07.11.2021                 Цена: 279 лв.
1 ден –
Отпътуване от Варна /ул. Антим I в 20:30ч./, от Бургас /бензиностанция ОМВ до Метро в 22:30ч./, от Стара Загора /АМ Тракия- разклон в 00:30ч./, от Пловдив /бензиностанция Шел /Хепи на АМ Тракия в 02:00ч./, от София /бензиностанция ОМВ Захарна Фабрика в 04:00ч./, по маршрут ГКПП Гюешево – Крива Паланка – Скопие.
2 ден-
Сутринта пристигане в столицата и най-голям град на Република Македония – Скопие. Пешеходна разходка от крепостта Скопско кале, църквата „Свети Спас“, със саркофага на Гоце Делчев, до реконструираният площад „Македония“, фонтаните и новите скулптурни композиции и др. По обяд отпътуване за Албания. Вечерта пристигане в Дуръс – най-древният град на територията на днешна Албания, а също и нейна столица по време на Втората Световна война, когато страната е окупирана от Италия. В миналото е попадал в границите на Българското царство, поради което е бил наричан със славянското име Драч. Разположен на брега на Адриатическата ривиера, Дуръс е втори по-големина град, най-голямото албанско пристанище и морски курорт, който е предпочитан за почивка, както от местните хора, така и от нарастващият поток от чуждестранни туристи. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3 ден –
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия с местен екскурзовод до Тирана, Круя и обиколка на Дуръс /доплащане 15 евро/: Круя е малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Разходка по старата османска чаршия и посещение на крепостта с музея на Скендербег и етнографския музей. Отпътуване за столицата на Албания – Тирана. Панорамна обиколка на града – централният площад „Скендербег“, с паметника на албанския национален герой, джамията на Етем бей, часовниковата кула, Пирамидата – някогашен мавзолей на албанския първи секретар на комунистическата партия Енвер Ходжа. Свободно време. Връщане в Дуръс – един от най-старите римски градове в Средиземноморието и най-голямото пристанище в Албания. Разходка до крепостта с венецианската кула с амфитеатъра – един от най-големите и най-добре запазените на Балканите. Вечеря. Нощувка.
4 ден –
Закуска. Отпътуване за Македония. Попътно посещение на древната Аполония – античен гръко-римски пристанищен град в Южна Албания. Основана през 588 г. пр.н.е., Аполония е крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южният ръкав на римския военен път Виа Егнация. Пешеходна разходка: укрепленията, библиотеката, одеонът, портикът, археологическият музей, църквата „Св. Богородица“. Посещение на Берат – възрожденски архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка: крепостта Кале, църквите „Св. Богородица“ и „Св. Троица“, площадът „Константин Велики“, Червената и Бялата джамия. Вечерта пристигане в Охрид. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ден –
Закуска. Пешеходна разходка с местен екскурзовод из Стария град: Самуиловата крепост; църквата „Св. Пантелеймон“, където се съхраняват мощите на св. Климент Охридски; църквата „Света София“, посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Посещение на манастира “Св. Наум”, с попътна спирка при Билянините извори. Отпътуване по обяд за България.
6 ден –
Пристигане в Бургас и Варна.
ЦEНАТА ВКЛЮЧВА:
->транспорт с туристически автобус
->пътни и административни такси
->2 нощувки със закуски и вечери в Дуръс или района в хотел 2/3*, при настаняване в двойни /тройни стаи:
->1 нощувка със закуска и вечеря в Охрид или района в хотел 2/3*, при настаняване в двойни/тройни стаи:
->пешеходна обиколка на Скопие;
->пешеходна обиколка с местен екскурзовод в Охрид;
->целодневна екскурзия до Аполония и Берат с местен екскурзовод
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
->екскурзия с местен екскурзовод до Тирана, Круя и обиколка на Дуръс – 15 евро /при минимум 20 човека/
входни такси за туристистическите обекти;
Ориентировъчни цени на входни такси:
Скопие: църквата „Свети Спас“ и музея на Гоце Делчев – 120 македонски денара
Круя: Музеят на Скендербег – 200 албански леки; Етнографският музей – 300 албански леки;
Дуръс: Амфитеатъра – 400 албански леки;
Берат: Музей на Онуфри – 200 албански леки; Крепостта – 100 албански леки;
Охрид: Самуиловата крепост – 30 македонски денара; манастира „Св. Наум“ – 60 македонски денара; Входните такси се заплащат на място в албански леки или македонски денари. Препоръчителна е обмяната на валута от България! Ориентировъчни валутни курсове:

 

Необходимидокументи: валидна лична карта; за лица под 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/ и документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта/.
Записването става с внасяне на депозит в размер на 30 % от цената и сключване на договор за организирано туристическо пътуване.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30.
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com