БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ И БОДЕНСКО ЕЗЕРО

0
Цена
от525 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

961
Бургас
БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ И БОДЕНСКО ЕЗЕРО
Неочаквано добра комбинация!
Загреб – Берхтесгаден (Орловото око на Хитлер) – Гармиш Партенкирхен – Оберамергау – ЛИНДЕРХОФ – НОЙШВАНЩАЙН – ХОЕНШВАНГАУ – Меерсбург – Майнау – Констанц – Инсбрук – ЗАМЪКА ХEРЕНХИМЗЕЕ
Най-известното убежище на германския фюрер Адолф Хитлер, един неразбран крал  и историята на  неговите замъци, едно  магично езеро, богато на редица животински и растителни видове. Един остров, на който ще Ви очарова с красотата, която природата може да ни предложи, отразена не само в богатите цветове на цветята, но и в пъстрите криле на пеперудите и един град, чието богатство се изразява в повече, освен кристалите ,,Сваровски“.
Дати:  23- 28.05.2021, 21- 26.07.2021, 11- 16.08.2021, 22- 27.09.2021
Най-известното убежище на германския фюрер Адолф Хитлер, един неразбран крал  и историята на  неговите замъци, едно  магично езеро, богато на редица животински и растителни видове. Един остров, на който ще Ви очарова с красотата, която природата може да ни предложи, отразена не само в богатите цветове на цветята, но и в пъстрите криле на пеперудите и един град, чието богатство се изразява в повече, освен кристалите ,,Сваровски“.
1 ден-
Отпътуване от Бургас в 00.10 /ОМВ Метро/- 525 лева
Отпътуване от Айтос в 00.40/кръговото/- 525 лева
Отпътуване от Карнобат в 01.10/ Лукойл/- 525 лева
Отпътуване от Ямбол и Сливен в 02.00/ паркинг Кабиле/-520 лева
Отпътуване от Стара Загора в 02.50 /Лукойл на входа на града/- 515 лева
Отпътуване от Пловдив в 03.50/Хепи на магистралата/- 510 лева
Отпътуване от София в 05.30/ пл. “Руски паметник”/ – 495 лева по маршрут София – Белград – Загреб – Требне/Любляна. При безпрепятствено преминаване на границите кратка спирка в Загреб: град с уникална атмосфера и свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централният площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Отпътуване и настаняване в хотел 3* в Требне/Любляна. Нощувка.
2 ден-
Закуска. Отпътуване за Германия. Пристигане в Берхтесгаден (Орловото око на Хитлер) в Баварските Алпии района на Оберзалцберг, където е било второто седалище на правителството на Третия райх. По желание от тук се продължава със специализиран автобус по „някогашния частен път на Хитлер“, много дръзко и скъпо изпълнение покрай дефилето Шарицкехлалм – удивително ждрело между скалите с дължина 6,5 км, които се изминават за около половин час. Пътят извежда до асансьор, изкачващ посетителите на 124 м височина до Келщайнхаус (1834 м) и къщата-резиденция на Хитлер за повече от 10 г. Тук той пребивава по време на Втората Световна война. Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия. В случай, че съоръженията не работят, се посещава Залцбург. Настаняване в хотел 3* в района на Гармиш Партенкирхен. Нощувка.
3 ден-
Закуска. В Германия има красота за всички сетива. За носа – миризмата на топли бретцели,  за ушите – музиката на баварците, а за очите – рисуваните къщи и приказните замъци. Посещение на „изрисуваното селце“ Оберамергау! Малкото градче е истинско бижу. Всички къщи и други сгради са прелестно изрисувани със сцени от приказки, легенди или библейски сюжети. Буквално се чустваш като в книжка с много илюстрации и с любопитство разгръщаш следващата страница, т.е. разглеждаш следващата малка уличка с красиви къщи. През 1633 г. жителите на Оберамергау дали обет да играят навеки „Страстите Христови“ ако наближаващата града чума ги отмине. Първата пиеса е поставена и изиграна през 1634 г. От тогава до днес, на всеки 10 години, на кръгла годишнина, сред спиращ дъха пейзаж, в празнично настроение, обхванало града, млади и стари се обличат в ръчно изработени костюми. Представленията се поставят поне 100 пъти от май до септември, а във всяко от тях участват минимум 1000 изпълнители. Всички актьори са аматьори, които по правило или са родени в Оберамергау, или са живели тук поне 20 години. Следващото изпълнение е през 2020 г., а билети за него се продават от 2018 г. Разходката ни в Южна Бавария продължава по “Баварския романтичен път”. Разглеждане на другите два замъка от времето на приказния и романтичен крал Лудвиг II: Хоеншвангау (отвън)– служил като лятна и ловна резиденция на Максимилиан, съпругата му Мария от Прусия и двамата им сина – Лудвиг (по-късно крал Лудвиг II Баварски) и Ото (по-късно крал Отон I от Бавария). Двамата младежи прекарват по-голямата част от юношеството си тук, а по-късно Лудвиг решава да построи наблизо свой собствен замък: Нойшванщайн (посещение) – всепризнат образец на съвършенство сред германските кралски дворци. Вдъхновен от легендите за рицаря Лоенгрин и опертие на Вагнер, през 1869 г. крал Лудвиг II започва строителството на „замъка на мечтите”. Той е богато декориран с митологични сцени от различни средновековни легенди. Красотата му вдъхновява Чайковски да напише „Лебедово езеро”. В превод името на двореца означава „Замъкът на лебедовата скала”.  Отпътуване за Линдерхоф – любимия дворец на Лудвиг II, тук можете да “потънете” в изкуствената пещера с езеро, сталактити, сталагмити и впечатляващи картини, изобразяващи сцени от опери на Вагнер. Това е единственият замък, който Лудвиг успява да завърши приживе. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ден-
Закуска. Отпътуване за Боденското езеро: третото най-голямо езеро в Централна Европа! Във водите му са се сгушили три големи острова – Майнау, Линдау и Райхенау, а територията му е поделена между три държави: Германия, Австрия и Швейцария. Интересно е, че няма общоприето споразумение къде точно минава границата между отделните страни вътре в езерото. Според Швейцария тя минава по средата, според Австрия езерото е съвместно владение на всички държави по бреговете му, а Германия няма ясна позиция. Преминаване на езерото с ферибот от Меерсбург – изключително красиво градче със сгради с пъстри фасади, изобилие от цветя, романтични улички и живописни площадчета и фонтани до Констанц.  Посещение на Острова на цветята и пеперудите – Майнау!Майнауе третият по големина остров на Боденското езеро, превърнат в изумителна ботаническа градина, която се преобразява почти всеки ден. През пролетта ни очароват безкрайните лехи с лалета и нежните цветове на цъфтящите орхидеи. Лятото ни омагьосва с аромата на розовата градина, а есента разкрива изумителната яркост на далиите. Къща с палми и друга с пеперуди, зеленчукова градина, зоологическа градина и множество фонтани: тук посетителят може да се наслади на градини от всякакъв стил. Свободно време за разходка из алеите на острова. Отпътуване за кокетното градче Констанц – един от 15-те най-посещавани градове в Германия. На възрастните посетители градът може да предложи впечатляваща Катедрала, Музей на Ян Хус, Университет с 2 млн. книги, Средновековно абатство, замъци, пристанище, престижен квартал, архитектурен музей, Стар град. А за децата – най-древния обитаем замък в Германия от седми век, с кули, съкровищница, оръжейна зала и практика за гонене на вещици. Свободно време за разходка в Констанц. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ден-
Закуска. Отпътуване за Инсбрук – диамантът на Тирол. Развитието на града започва през 12 в., когато тук е построен първия замък. Много стари сгради от средновековието са оцелели и до днес в сърцето на Стария град – най-очарователната част от Инсбрук.Сред бароковите и ренесансови постройки, боядисани в пастелни цветове, блести като истинско съкровище Златния покрив: построен по нареждане на Максимилиан I. Недалече от него се намира и Колоната на Св. Ана, издигната през 1706 г. Разходка в Стария град на Инсбрук, където още могат да се видят църквата „Хофкирхе“ с мавзолея на император Максимилиян (отвън), катедралата Св. Якоб, хотел Златния орел – един от най-старите и емблематични хотели в града, с над 600 годишна история, замъкът Хеблинг. Свободно време в Инсбрук.  Отпътуване за езерото Химзее. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца Херенхимзее: копие, по-добро от оригинала! Замъкът е построен от баварския крал Лудвиг II. За едни той е самотен, луд, неразбран, за други мечтател, който не пести време, енергия и средства, за да види мечтите си реализирани. Наричат го ту Лудия крал, ту Краля от приказките и Краля-мечтател.
Едно е сигурно: ако не беше разточителството на Лудвиг, днес Бавария нямаше да се радва на милионите посетители годишно, дошли да видят с очите си приказните дворци на Лудия крал. Страстен почитател на Луи XIV, Лудвиг II решава да построи на острова Херенхимзее, точно копие на двореца Версай. В замъка има 70 стаи, от които само 20 завършени. Но за тях Лудвиг дава повече пари отколкото за строителството на два от другите му замъци: Линдерхоф и Нойшванщайн. То възлиза на колосалните за онова време 16 млн марки. Най-впечатляваща е Огледалната зала, която въпреки че е копие на тази във Версай, всъщност даже е по-голяма. Всяка вечер кралят заповядвал да бъде осветявана от 33-те полилея и 44 свещника, в които горели повече от 2000 свещи. Наред с Огледалната зала, също толкова впечатляваща е Парадната спалня: всичко тук е в стил рококо и блести в злато, а леглото е изографисано със сцени, изобразяващи Венера и Адонис. Отпътуване за Словения. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
6 ден-
Закуска. Отпътуване за България. Връщане в София, площад „Руски паметник“ късно вечерта.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
* транспорт с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувки със закуски на територията на Словения в хотел 3***
* 3 нощувки със закуски в района на Гармиш Партенкирхен в хотел 3***
* медицинска эастраховка с покритие 2000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
* екскурзия по Баварския романтичен път до изрисуваното градче Оберамергау и замъците Линдерхоф, Хоеншвангау (отвън) и Нойшванщан – 25 евро при група мин. 20 души (цената включва: транспорт, такса резервация, екскурзовод на български език; входните такси на посещаваните обекти не са включени в цената)
*екскурзия до Боденското езеро: Меерсбург – остров Майнау – Констанц – 25 евро при група мин. 20 души (цената включва: транспорт, такса резервация, екскурзовод на български език; входните такси на посещаваните обекти не са включени в цената)
* Корабче в двете посоки за ЗАМЪКА ХЕРЕНХИМЗЕЕ + вход за замъка и такса резервация – 20 евро
* медицинска застраховка с по-виок лимит на отговорност – 10 лева,  за туристи над 65 год. – 20 лева
* доплащане за единична стая 25 евро за нощувка
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
* застраховка отмяна на пътуване
Ориентировъчни входни такси:
Вход за двореца Линдерхоф и сградите в парка – 8,50 евро редовен, 7,50 евро за студенти; безплатно за деца под 18 години
Летен билет за остров Майнау – 21,50 евро възрастни; 12,50 евро студенти( в период 22.03 – 20.10)
Зимен билет за остров Майнау – 10 евро възрастни; 6 евро за студенти ( в период 22.10 – 21.03)
Ферибот за Боденското езерото – 7 евро в двете посоки
Двупосочен билет за автобуса и входна такса за посещение на Орловото око – 17 евро
Музей на Ян Хус – безплатен
Архитектурен музей Констанц – 6 евро възрастни; 5 евро студенти; 1,50 евро за деца от 6 до 18 години
Вход за двореца Нойшванщайн  13 евро + автобусче 4евро
*Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията.
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com
  • 6 Дни с 5 нощувка
  • 2020-05-01 - 2020-05-06