БОСНЕНСКИ ПИРАМИДИ САРАЕВО МОСТАР

0
Цена
от299 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1027

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
БОСНЕНСКИ ПИРАМИДИ САРАЕВО МОСТАР – мистика в сърцето на Балканите!
Екскурзия до СЪРБИЯ БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА!
Дата: 08- 12.07.2021  /5 дни/ 3 нощувки/
1 ден- БУРГАС- ВИШЕГРАД
Отпътуване от Варна в 19.00 ч. от ул.Антим I- 329 лева
Отпътуване от Бургас в 21.30 ч. от спирката на Булаир срещу Хим.чистене- 299 лева
Отпътуване от Сливен и Ямбол 22.40 ч. паркинг Кабиле-297 лева
Отпътуване от Стара Загора в 23.50 ч. Лукойл на входа на града- 275 лева
Отпътуване от Пловдив в 01.00 ч./ 06.09.2018/  Хепи на магистралата- 273 лева
Отпътуване от София в 02.30ч. /06.09.2018/ Руски паметник- 270 лева
по маршрут Бургас-Вишеград. Нощен преход.
2 ден- ВИШЕГРАД – САРАЕВО
Рано сутринта пристигане в Република Сърбия. Транзитно преминаване. Пристигане във Вишеград. Разглеждане на Вишеград и моста на Дрина – известен като „Вишеградския мост“ или Моста на Мехмед паша Соколович. Векове наред той е символ на всичко, което свързва света и го прави едно цяло, в случая на хората от двете страни на реката – сърбите и бошняците. Посещение на Каменния град Андричград или градът на Кустурица. В Андричград Ви очаква подредена от Кустурица разходка, която ще Ви потопи в миналото. Един истински град със своята книжарница, сладкарница, златарско ателие, картинна галерия, киносалон и множество кокетни кафенета и ресторанти , които Ви очакват с изкушаващ сладолед и току-що изпечени кифли, пити и плетеници. Отпътуване за Сараево. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден- САРЕВО – ВИСОКО – САРАЕВО
Закуска. Отпътуване към добилите широка популярност Босненски пирамиди /на Слънцето, Луната и Земята/. Своеобразен феномен намиращ се в непосредствена близост до селището Високо. Хълмове с правилни геометрични ъгли, който се считат за най-старото творение на човешка ръка, оформящи правилен равностранен триъгълник. Мястото се твърди, че дава едно необикновено енергийно преживяване, откъсващо от ежедневието, свързано с нови и непознати усещания. Възможност за разглеждане на тунелите и пирамидата на слънцето с доплащане на 10 евро входна такса. Според изследванията пирамидата е на поне 25 000 години и може би се отнася дори към последния етап от ледниковата епоха, която е свършила преди повече от 10 000 години. Връщане в Сараево. Следобяд туристическа програма в Сараево – градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали, автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня и кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Разглеждане на Националния театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант. Свободно време в Сараево. Нощувка.
4 ден- САРЕВО – МОСТАР – МЕДЖУГОРИЕ
Закуска. Свободен ден в Сараево или по желание/ срещу допълнително заплащане/ еднодневна екскурзия до Мостар и Меджугорие. Около 8.30 отпътуване за град Мостар – един от най-старите градове в Босна и Херцеговина, разпрострял се живописно на двата бряга на река Неретва. Разходка в Мостар – Стари мост изграден през 16 век, който е под закрилата на ЮНЕСКО ; Джамията Карагьоз бей, изградена също през 16 век; чаршията около моста, часовниковата кула и др. Свободно време за разходка. Отпътуване за Меджугорие – най-големият духовен център в цяла Босна там Пресветата Богородица се явява на шест деца, стават удивителни неща, чудодейни изцеления, децата предсказват бъдещето, разказват на хората за починалите им близки – кой каква съдба има след смъртта, и още – Богородица им открила някакви тайни, знаци, които скоро всички ще видят и това ще бъде предверието на края на света…. Градът е посещаван от милиони поклонници всяка година. Връщане в Сараево. Нощувка.
5ден- САРАЕВО – БУРГАС
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в гр.Бургас късно през нощта.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• 3 нощувки в хотел *** в Сараево – 3 закуски;
• транспорт с комфортен автобус;
• туристическа програма във Вишеград и Сараево ;
• екскурзоводско обслужване по целия маршрут ;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•допълнителна екскурзия до Мостар и Меджугорие – 20 евро
•разходи от личен характер;
• входни такси за посещаваните обекти:
Необходими документи :
Валиден задграничен паспорт или лична карта . За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение / оригинал и копие /
България, Бургас 8000
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com