Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

БУДАПЕЩА ЗАВОЯТ НА ДУНАВА БЕЛГРАД

0
Price
From240лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1540

Защо да изберете нас?

  • Страхотни цени
  • Перфектно обслужване
  • 5 звездно преживяване
  • Всичко от което имате нужда

Имате въпроси?

Не се притеснявайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
БУДАПЕЩА- ГОЛЕМИЯТ ЗАВОЙ НА ДУНАВА- СЕНТЕНДРЕ- БЕЛГРАД
Дата: 20-23.05.2021,  12-15.08.2021
1 ден-.
Отпътуване от Варна в 10.30 ч./ Антим I/- 270 лева
Отпътуване от Бургас в 13.00 ч. /бензиностанция ОМВ Метро/- 240 лева
Отпътуване от Ямбол и Сливен в 14.10 ч./паркинг Кабиле на магистралата/-235 лева
Отпътуване от Стара Загора в 15.20 ч./ Лукойл на входа на града/- 233 лева
Отпътуване от Пловдив в 16.30 ч./ Хепи на магистралата/-230 лева
Отпътуване от София в 18.00 / ОМВ на бул.Сливница/-225 лева
Преминаване на ГКПП Калотина. Нощен преход.
2 ден-
Пристигане в красивата унгарска столица Будапеща, разположена на двата бряга на река Дунав, обединила градовете Буда, Пеща и Обуда. Програма в града с местен екскурзовод (доплащане 15 евро) – Площада на героите – един от най-забележителните площади в унгарската столица, разположен в Пеща, в края на Андраши Авеню. В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и други забележителни фигури от Унгарската история – крале и държавници. Там също е и паметника на Архангел Гавраил (36-метровия стълб), който според легендата се появил в съня на създателят на унгарската държава – Свети Стефан (Ищван) и му връчил светата корона, с която кралят утвърдил властта си като владетел, поставен от Бога; Националната галерия; величествената и изключително красива сграда на Парламента – една от най-представителните и известни парламентарни сгради в света; хълма Замъка с Рибарските кули, откъдето се открива незабравима гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града; красивата готическа катедрала „Св. Матияш“ – наречена в чест на краля, който два пъти се венчава в нея и др. Свободно време или по желание разходка с корабче по р.Дунав.  Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден-
Закуска. По желание с допълнително заплащане екскурзия до Големия завой на р. Дунав, която включва разглеждане на Сентендре – ренесансово селище в бароков стил, любимо място на художници, Вишеград – известен с Двореца на Крал Матиаш от XV в., Естергом – селището, където е роден и коронован първия унгарски Крал Ищван, център на католицизма, където се посещава най-голямата унгарска базилика. Завръщане в Будапеща и отпътуване за Белград. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден-
Закуска. Туристическа програма в Белград: катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава – основоположник на сръбската православна патриаршия, повлияна в архитектурен план от църквата Св. София в Истанбул; Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбския парламент; улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради. Пешеходна разходка в крепостта „Калемегдан” – тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава, е издигната каменната колона на победата през 1928 г. Тя е увенчана с бронзова фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата – гълъб, символ на победата и мира. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•    Транспорт с лицензиран автобус 2/3*;
•    1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Будапеща;
•    1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Белград
•   екскурзовод по маршрута
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•    автобусна и пешеходна туристическа програма в Будапеща с местен екскурзовод – 15 евро
•    разходка с корабче по р. Дунав в Будапеща -15 евро
•    екскурзия до Големия завой на река Дунав с  екскурзовод – 15евро / вкл. посещение на романтичното градче Сентендре – известно с множеството магазини за сувенири, малките музеи за керамика, вино, играчки; крепостта Вишеград – някогашна лятна резиденция на унгарските крале и старата столица Естергом – католически духовен център, където се намира най-голямата катедрала в Унгария.
•    Туристическа програма в Белград- 10 евро