ПЕРЕДКОЛЕДНИ БУКУРЕЩ КРАЙОВА И ТЕРМЕ БУКУРЕЩ

0
Цена
от299 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3463

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
БУКУРЕЩ- ТЕРМЕ БУКУРЕЩ-  ЖИВИТЕ КАМЪНИ ТРОВАНТИТЕ- МАНАСТИРА ХОРЕЗУ- КРАЙОВА
И КОЛЕДНИТЕ БАЗАРИ В БУКУРЕЩ И КРАЙОВА
Дата: 15-17.12.2023
1 Ден – Отпътуване
• от Русе в 09:30ч (паркинга на ЖП гара);- 279 лева
• от Варна в 06:30ч (спирката на ул. Антим I);- 289 лева
• от Несебър в 04:50ч (магазин Жанет);-299 лева
• от Поморие в 04:20ч (Аквапарк на главен път);- 299 лева
• от Бургас в 04:00ч (Булаир, срещу химическото чистене)- 299 лева
Преминаваме през Дунав мост Русе-Гюргево. Пристигане в Букурещ. Панорамна автобусна обиколка с разглеждане на Площадът на Съединението; Народният театър – символ на театралната бохема; Площадът на победата; Площадът на революцията; храмът на музиката „Атене“ – концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30м; Парламентът – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построен по проект на 26 годишно румънско момиче по времето на управлението на Николае Чаушеску; Патриархалната катедрала и дворец – духовен център на града, впечатляващи с класическия си стил с барокови елементи.
Посещение на катедралата „Св.Константин и Елена“, където се съхраняват мощите на Св. Димитър Бесарбовски- покровител на града. Посещение на Коледния базар. Настаняване в хотел.
По желание посещение на Терме Букурещ – Тропическия рай на Балканите. Разположена на север от Букурещ, само на 10 минути от града, Терме Букурещ е уелнес концепция, за модерния начин на живот, посветена на доброто ви изкарване. Загрижеността за един балансиран начин на живот е пренесена в представата за почивка и за пълно откъсване от забързаното градско ежедневие.
Температурата на въздуха в Терме Букурещ е постоянна – 29-30°С, а на водата 33°С – през цялата година. Термалната вода си пробива път от земните недра, за да захрани 9 басейна, 6 сауни, 4 парни бани и 16 водни пързалки.
В Терме Букурещ природата среща човека, по възможно най-красивия начин – най-голямата ботаническа градина в Румъния с над 800 000 растения, включително 1500 палми, безброй орхидеи и много други уникални видове.
Със забавленията и съоръженията за отдих, напълно нови за Румъния, Терме Букурещ се превръща в идеалното място за почивка за цялото семейство. Терме Букурещ е перфектната дестинация, да се насладите на уелнес изживяване, на най-високо ниво.
Центърът е разположен на площ от над 30 000 м2 и приема до 4000 посетители едновременно – разполага с: 9 басейна с термална вода с площ над 3000 м2, 3 външни басейна с целогодишна температура от 33°С, 16 водни пързалки, 6 сауни, 4 парни бани, Джакузита, Сладоледен бар, Витамин бар, Винен бар, Бира-бар, Мокри барове в повечето басейни, Снек бар, А-ла карт ресторант, Основен ресторант с над 500 места.
За най-малките посетители забавленията са много – водни пързалки (от 6 години), водна детска площадка за игри, Playstation кът с 14 конзоли, детски басейни, кът библиотека със стени от хималайска сол, басейн с вълни.
В комплекса са обособени три зони – Елисиум (Elysium), Палмата (The Palm) и Галакси (Galaxy).
2 ден-
Закуска. Отпътуване за град Крайова – град дълбоко свързан с историята ни.
• Спирка при тровантите – Музей на тровантите – камъни, които имат кръгла обтекаема форма. Местните жители твърдят, че тровантите са способни да се размножават. Първоначално върху камъка се появява малък израстък, който набъбва и се откъсва от „майчинския“ камък. Новият камък е напълно самостоятелен, жив е и расте бързо. От 2006 г. музеят на тровантите е под закрилата на ЮНЕСКО.
• Отпътуване за Хорезу и посещение на най-големия манастирски комплекс във Влахия, основан 1690г., шедьовър в стила Бранковяну, включен в културното наследство на ЮНЕСКО, известен с богатата скулптурна украса, религиозните композиции, колекцията от фрески и икони. Известен е с чистотата и баланса на архитектурния стил, богатството на скулптура, третирането на религиозната композиция, оброчните портрети и рисувани декорации. Иконописната школа, основана в манастира през XVIII в., е била известна в цяла Югоизточна Европа. Църквата на манастира Хорезу е изписана от известния зоргаф Парву, който усвоява голямата площ на стените, породена от по-големия пронаос и портик.
Пристигане в Крайова. Днес е един от големите Румънски градове, но провинциален и спокоен, с приятна атмосфера. На мястото, където е разположен градът, е имало старинно римско селище. Римляните са построили крепост, която е била от тухли и камъни и нарекли селището Пелендава (Pelendava). Според археологически свидетелства на мястото, където днес се намира град Крайова, е имало голям град още в периода на ранното Средновековие. Жителите на града се гордеят с голямото количество добре запазени исторически паметници. Сред основните забележителности на град Крайова е катедралата на свети Димитър (St. Demetrius), която е построена през осемнадесети век, както и църквата на манастира Козуна (Kozunа) – тя е построена през петнадесети век и се смята за най-старата сграда в града.
• Сред интересните сгради е църквата на мадона Дуду (Мadona Dudu), която е построена в средата на осемнадесети век и е известна с красивите си мозайки. В града може да се види художественият музей на Крайова, който е бил построен през деветнадесети век по проект на френски архитект. В музея се съхраняват ценни произведения на изкуството на известни румънски творци, създавали шедьоврите си преди повече от век. За туристите е интересна къщата Банией (Bаniei), която е построена в края на седемнадесети век. В къщата е разположен етнографският музей.
• И не на последно място е площадът Михай Витязул – експлозия от цветя, фонтани, декоративни саксии, а в центъра – статуята на Михай Витязул. Всяка вечер край уникалните пеещи фонтани на площада се събират стотици хора. Църквата Св.Илия; Църквата Вси Светии; Старата църква Св.Георги; историческият музей и Музея на Изкуствата. Настаняване в хотел. Посещение на Коледния базар.  Нощувка.
3 ден-
Закуска. Посещение на парка Николае Романеску, по-известен като Бибеску – образец за паркова среда. Паркът привлича посетители със своята зоологическа градина, която няма входна такса, езерото и малките къщички от приказките, които впечатляват не само децата, но и възрастните. Отпътуване за България. Връщане във Варна вечерта, в Бургас около полунощ.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • транспорт с комфортен автобус
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Букурещ
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в град Крайова;
  • панорамна автобусна и пешеходна  обиколка на Букурещ и трансфер до Терме Букурещ
  • панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Крайова
  • представител на фирмата;
  • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
  • застраховка „Помощ при пътуване“
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Входна такса за Терме Букурещ
-за зона Galaxy за престой 04:30 ч.: възрастни – 81 леи, студенти и пенсионери – 71 леи, деца от 3 до 16 г. – 64 леи;
– за зона The Palm за престой 04:30 ч.: възрастни – 99 леи, студенти и пенсионери – 89 леи. Деца под 16 г. не се допускат в тази зона;
– за зона Elysium за престой 04:30 ч.: възрастни – 125 леи. Деца под 16 г. не се допускат в тази зона;
– наем на кърпа – 19 леи;
– наем на халат – 27 леи.
  • Музей на изкуството в Крайова- 8 леи за възрастни, 5 леи за ученици, студенти и пенсионери;
  • Етнографски музей в Крайова – 8 леи за възрастни, 5 леи за ученици, студенти и пенсионери;
България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com