ЧАРЪТ НА КАВКАЗ АЗЕРБАЙДЖАН

0
Цена
от799 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2688
4 дни

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
ЧАРЪТ НА ИЗТОЧЕН КАВКАЗ
ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С АЗЕРБАЙДЖАН
4 дни/ 3 нощувки със закуски
Цена: 799 лева
Дата: 21-25.07.2022, 21-25.09.2022
Ден 1
Директен полет от Истанбул до Баку.
Трансфер от летището до хотела.Настаняване.
Обиколка на Баку
Ще се насладим на една разходка в стария град Баку – Ичери Шехер, един от най-важните исторически забележителности на Азербайджан. Тук можете да видите Девическата кула (12-ти век) и двореца Ширваншах (13-16-ти век). Дворецът на Ширваншах е дворец от 15-ти век, построен от Ширваншах и описан от ЮНЕСКО като „един от бисерите на архитектурата на Азербайджан“. Той се намира в Вътрешния град Баку и заедно с Девическата кула образува ансамбъл от исторически паметници, вписани в списъка на историческите паметници на ЮНЕСКО за световното наследство. Комплексът се състои от основната сграда на двореца, Диванхане, гробищата, шаховската джамия с минаре, мавзолея на Сеид Яхя Бакуви, портал на изток, портата на Мурад, резервоар и останки от баня.
След като напуснем Стария град ще започне и нашето приключение в Баку, Центърът на Хайдар Алиев (Центърът на Хайдар Алиев е комплекс от 57 500 квадратни метра в Баку, проектиран от иракско-британския архитект Заха Хадид и известен със своята отличителна архитектура и течен, извит стил, който избягва остри ъгли). Следва посещение на Авенюто за мъченици, за да се насладим на  панорамната гледка на Баку. Посещение на една от най-красивите и стари джамии в Баку-Бибихейбат. Следва посещение на центъра на Хайдар Алиев. Центърът на Хайдар Алиев е сграда с площ от 57 500 м2 в Баку, проектирана от иракско-британския архитект Заха Хадид и известна със своята отличителна архитектура и течен, извит стил, който избягва остри ъгли).
Нощувка в хотела.
Ден 2
Закуска в хотела.
Отпътуване за Гобустан – мястото с праисторически скални фигури, документиращи живота на бившите обитатели на тази местност.
Резерватът Гобустан е на около 60 км югозападно от Баку и се намира в скалист район с полу-пустинен климат. Резерватът е известен със своите многобройни петроглифи от каменната ера и след това. Близо до планината Беюкшад има голям, заграден с камъни кръгъл парцел с олтар в центъра, където са се провеждали ритуални церемонии. Недалеч от планината има запазени латински надписи на повече от 2000 години. Дълго след като напуснем Гобустан, ще си спомняме чертежите, които са останали за нас от минали епохи. Близо до резервата има голям брой вулкани от кал, като се смята, че от 700 съществуващи в света 300 са разположени в Източен Азербайджан. Това са окопи, разположени на около 10 километра южно от зоната на петроглифите, които отделят мехурчета и газ. През 2007 г. ЮНЕСКО обяви площ от 5370 дунама в резервата като обект на световно наследство.
Нощувка в хотела.
Ден 3
Закуска в хотела.
Посещение на Храма на Вечния Огън – Атесгах – често наричан „Огнен храм на Баку“ -религиозен храм в замъка в град Сурахани, предградие на Баку, Азербайджан. Изписан с персийски и индийски надписи, храмът е бил използван като хиндуиско, сикско и зороастрийско място за поклонение. „Аташ“ е персийската дума за огън. През 17-ти и 18-ти век е построен петоъгълният комплекс, който има вътрешен двор, заобиколен от килии за монаси и олтар в средата. Той е изоставен в края на 19-ти век, вероятно поради намаляването на индийското население в района. Естественият „вечен пламък“ излиза през 1969 г., след почти един век експлоатация на петрол и газ в района.
Ще прекосим маршрута през нефтените полета до Абшеронския полуостров и ще посетим необичайната „горяща“ планина Янардаг, от която се изпарява природен газ в продължение на хиляди години. Значението на Yanar Dag „гореща планина е огън от природен газ, който непрекъснато пламва на хълм на Абшерон.
Нощувка в хотела.
Ден 4
Закуска в хотела. Свободно време. Трансфер до летището. Директен полет до Истанбул.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
самолетни билети Истанбул-Баку-Истанбул/ директни полети/
3 нощувки в хотел 4* Баку
3 закуски на блок маси
водач/преводач от България по време на целия престой
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
трансфер до и от летище Истанбул /по желание/
панорамна и пешеходна обиколка на Баку/стар и нов град/- 35$
целодневна екскурзия до Гобустан- 40$
целодневна екскурзия до  Храма на Вечния Огън – Атесгах и  „горяща“ планина Янардаг- 50$
гала-вечеря 40 $
виза -40$ /ние ще ви сътрудничим за получаване на такава/
медицинска застраховка
Кога да посетим Азербайджан?
Най-доброто време за туризъм в Азербайджан е между май и септември. Тогава ще видите страната в най-добрата и светлина и също така ще можете да се насладите на хубавите плажове по брега на Каспийско море. Това време от годината е идеално обаче не само за излежаване по каспийските плажове, но също и за дълги разходки в планината.
Какви дрехи да си носим?
Ако посетите Азербайджан през периода май – септември носете си тънки летни дрехи и бански, както и слънчеви очила, шапка, леки и проветриви обувки и слънцезащитен крем. За началото и края на летния сезон (май и септември) може да си носите лека връхна дреха (например дънково яке или нещо подобно, тъй като нощите могат да са по-хладни). За октомври и април е добре да сте подготвени за всякакво време(топло, хладно, слънчево, дъждовно, ветровито), а от ноември до март топлите зимни дрехи са наложителни, защото времето може да стане изненадващо студено.
Получаване на визи в посолството на Азербайджан в г. София
Необходимите документи:
Визова анкета, принтирана двустранно, попълва се със син химикал на английски език;
Две цветни снимки паспортен формат 3,5 х 4,5 см, в анфас;
Валиден задграничен паспорт с валидност не по-малко от шест месеца след датата на приключване на планираното пътуване за Азербайджан;
Срокът за оформяне на виза е 10 работни дни, срочна тарифа няма. Продължителността на визата трябва да съответства на периода избран за пътуването.
България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com