СЪКРОВИЩАТА НА ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ

0
Цена
от560 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2238

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

…let’s travel 
Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
Троя – Айвалък -о.Джунда- Пергамон – Измир- Кушадасъ – Памуккале – Ефес
Дата: 06-10.09.2023     Цена: 560 лева
1 ден- Отпътуване от Бургас ул.Булаир с/у Хим.чистене в 02.00 ч. По път по желание посещение на древна Троя –легендарният град на героите от Троянската война, обезсмъртени от Омир. Следобяд пристигане в Айвалък. Името му означава „Мястото на дюлята“, но въпреки това Айвалък е заобиколен от сякаш безкрайни градини с маслинови дървета. Градът има едни от най-добре запазените къщи от османската епоха в Турция, в които се снимат част от прочутите турски сериали. Фотопауза на Seytan Sofrasi /Трапезата на Дявола/- природен феномен – издигнато плато, от което се разкрива изключителна панорама към целия Айвалъшки архипелаг.  Според легендата Дявола откраднал дъщерята на султана и на  това  място е бил заловен. И днес можете да видите отпечатъка,  оставен от  стъпката му. В нея туристите хвърлят монети, за да им  изпълни дяволът  едно желание.  Настаняване в хотел в Айвалък. След обяд по желание разходка до о.Джунда. Остров Джунда е обграден от естествен плаж и навсякъде по брега има множество големи и малки ресторанти, предлагащи на своите клиенти огромно разнообразие от пресни морски дарове. Островът е добре познат със своите приветливи  исторически места, сред които малки църкви, впечатляващи манастири и величествени джамии. Островът е заобиколен от борови и маслинови гори, радващи окото на всеки посетител. Вечеря. Нощувка.
2 ден- Закуска. Отпътуване за античния град Пергамон, който през елинистическия период е бил столица на едноименното царство. Разглеждане с местен екскурзовод на Акропола, храма на богинята Атина, амфитеатъра, храма на император Траян, останките от олтара на Зевс и останките от библиотеката, строена от Марк Антоний за сватбен подарък на Клеопатра. Отпътуване за Кушадасъ. По пътя – разходка в Измир, третият по големина град в Турция, родно място на Омир. Пешеходна разходка в центъра на града. Пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3 ден- Закуска. По желание – полудневна екскурзия до един от най-добре запазените градове на древния свят – Ефес, къщата на Св. Богородица, гроба на св. Йоан Богослов и останките от храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
4 ден- Закуска. По желание – екскурзия до Памуккале. В Турция казват: „Който не е видял Памуккале, не е видял нищо!”
Снежнобелите травертинови каскади с крехка структура се променят постоянно под влияние на атмосферните условия и множество външни фактори, така че лавинообразно нараства броят на желаещите да ги видят и посетят в настоящия им вид.
В превод Памуккале означава ˝Замък от памук˝ и точно това е първата асоциация на всеки турист, посетил вълшебното място. С право този феномен е включен в списъка на ЮНЕСКО на обекти със световна значимост. Водите на термалните извори, богати на минерални соли, в продължение на хилядолетия са образували варовикови тераси, които напомнят на фантастичен замък с дължина 2 600 м и средна ширина около 300 метра.
Край Памуккале е имало селище още преди 3000 години – Хиераполис или в превод „Свещения град”. Сред най-известните забележителности са: некрополът, добре съхраненият амфитеатър, търговският площад – Агора, храмът на Аполон, римските бани и топлият минерален басейн на Клеопатра, в който последната египетска царица поддържала младостта си.
Разглеждане с екскурзовод на едноименния природен феномен и на древния римски град Хиераполис. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден- Закуска. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 
-транспорт с комфортен автобус снабден с мини бар и DVD
-екскурзовод- водач по маршрута
-1 нощувка със закуска и вечеря в Айвалък,
-3 нощувки със закуски и вечери в Кушадасъ
– медицинска застраховка
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
-посещение на о.Джунда- 15 евро
– Екскурзия до Ефес – 50 евро
– Екскурзия до Памуккале – 50 евро
– Входни такси на посещаваните обекти

 

България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com