ЕГИПЕТ – ДОЛИНАТА НА ЦАРЕТЕ

0
Цена
от1,199 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1079

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

…let’s travel 
Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74 
+359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
Ден 1. Полет до Египет
Ще кацнете в Хургада, ще бъдете трансферирани до Луксор, където ще се качите на круизен кораб. Следващите 7 дни ви очаква вълнуващ круиз по р. Нил. Вечерта, по желание, посещение на звуково и светлинно шоу в храмовия комплекс Карнак (организира се и заплаща на място). Вечеря на борда. Нощувка.
Ден 2. Долината на царете – храма на Хатшепсут – колосите на Мемнон 
Закуска. Свободно време или посещение на Долината на царете, храма на Хатшепсут и колосите на Мемнон (пакет „Eкскурзии“). Долината на царете в Египет е била част от древния град Тива и е мястото, където са погребани почти всички фараони от 18, 19 и 20-та династии (под егидата на ЮНЕСКО). Храмът на Хатшепсут представлява впечатляваща структура на три нива, с много колони и тераси. Хатшепсут, жената-фараон, през време на царуването си, тя се обличала в мъжки дрехи и носела фараонска брада. Храмът е сред най-добре проектираните структури в Египет. Колосите на Мемнон, тези две статуи са единствените оцелели до днес останки от внушителния погребален храм на фараона Аменхотеп III. Връщане на борда. Отплаване към Едфу. Обяд и вечеря на борда. Нощувка.
Ден 3. Едфу – Храма Ком Омбо 
Закуска. Рано сутринта отпътуване към Едфу, където в близост до града ще може да разгледате разделения на две храмов комплекс Ком Омбо (пакет „Eкскурзии“). Дясната част на храма е в чест на бог Собек, който има глава на крокодил и е бог на плодородието и създател на света. Лявата част е посветена на бога с глава на сокол Хор, който е слънчев повелител на войната. Предполага се, че Ком Омбо е изграден през епохата на Птолемеите между 180-145 г. пр.н.е. на мястото на много по-стари и по-малки светилища, от които днес е останало много малко. Връщане на борда. Отплаване към Асуан. Обяд и вечеря на борда. Нощувка.
Ден 4. Асуан – Храма Абу Симбел 
Закуска. Сутринта посещение на храма Абу Симбел (организира се и заплаща на място). През 1257 г. пр.н.е. фараон Рамзес II изсякъл два храма в солидната скала на западния бряг на река Нил по повод победата си в битката при Кадеш. Интересен факт е, че поради строителството на язовира Насър се провеждат спасителни операции по проект на ЮНЕСКО и двата храма са разглобени и преместени на платото, на 64 метра по-високо от оригиналното им местоположение. Връщане на борда. Обяд и вечеря на борда. Нощувка.
Ден 5. Високата язовирната стена в Асуан – храма Изида от о. Филе 
Закуска. Рано сутринта, посещение на Високата язовирна стена в Асуан (пакет „Eкскурзии“). Следва посещение на храма Изида на остров Филе (пакет „Eкскурзии“). През 1960 г. храмът и всички монументи на острова, със съдействието на Юнеско, били транспортирани на остров Агилкия, за да бъдат спасени от потапяне при изграждането на язовира в Асуан. От храмовия комплекс са запазени храмът на Изида, малкият храм на Хатхор и Павилиона на Траян. След обяд екскурзия до традиционно нубийско село или яздене на камила (организира се и заплаща на място). Връщане на борда. Отплаване към Едфу. Обяд и вечеря на борда. Нощувка.
Ден 6. Есна
Закуска. Свободно време за почивка.Плаване по течението към Луксор. Обяд и вечеря на борда. Нощувка.
Ден 7. Разходка с балон или Храмов к-с Карнак и храма Луксор 
Закуска. При желание рано сутринта полет с балон над Луксор (организира се и заплаща на място). Свободно време или посещение на храма Карнак – най-големият религиозен комплекс в света и храма Луксор (пакет „Eкскурзии“). По времето на фараона Птоломей 2 комплекса се е свързал с Тива и с някои от околните храмове чрез Алеята на сфинксовете. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра. Неговите размери са колосални. В комплекса има още няколко по-малки храма и свещено езеро. Храмът в Луксор е едно от древноегипетските постижения. Това всъщност е цял храмов комплекс, който се е намирал в древна Тива. Строен е по времето на Новото Египетско царство, и е в чест на тройката богове Амон Ра, Мут и Хонсу. Сградите на комплекса са едни от най-добре запазените монументи след Египетските пирамиди.Връщане на борда. Обяд и вечеря на борда. Нощувка.
Ден 8. Полет до България 
Закуска. Освобождаване на каютите. Трансфер до летището. Полет обратно към София

 

 

България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com