ЕВРОПЕЙСКИ СТОЛИЦИ

0
Цена
от360 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1652

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

6 дни
…let’s travel 
Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
БРАТИСЛАВА- ПРАГА- ВИЕНА БУДАПЕЩА
Посете с нас 4-те европейски столици
Маршрут: Братислава-Бърно-Прага-Виена-Будапеща
Дата:  19- 23.10.2022
1 ден-
Отпътуване от Варна в 10.30 ч./ Антим I/-390 лева
Отпътуване от Бургас в 13.00 ч. /бензиностанция ОМВ Метро/- 360 лева
Отпътуване от Ямбол и Сливен в 14.10 ч./паркинг Кабиле на магистралата/- 357 лева
Отпътуване от Стара Загора в 15.20 ч./ Лукойл на входа на града/- 355 лева
Отпътуване от Пловдив в 16.30 ч./ Хепи на магистралата/- 352 лева
Отпътуване от София в 18.00 / ОМВ на бул.Сливница/ – 350 лева
Преминаване на ГКПП Калотина. Нощен преход.
2 ден-
Пристигане в словашката столица Братислава. Пешеходна обиколка на старият град – Новият мост, катедралата „Св.Мартен“, в която е коронована императрица Мария Терезия, Градския площад, Кметството, Архиепископалния дворец (в който са живели Св. Св. Кирил и Методий) и кулата „Михалска брана“Свободно време. Отпътуване за Бърно. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден-
Закуска. По желание еднодневна екскурзия до чешката столица Прага. Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език. Разглеждане на Пражки Храд и всичките му дворове с Архиепископския дворец, Щварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага, катедралата “ Св.Вит“ с разглеждане на интериора, базиликата „Св.Ирджи“, Стария кралски дворец, Златната уличка, Черната кула, слизане към Мала Страна, разходка по прочутия Карлов мост. Кривите средновековни улички на Старе место/ Стария град/ водят до Стария градски площад с Тинския храм, църквата „Свети Микулаш“ и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Унгелт- най-старата митница на града, Прашна брана/ Барутната кула/, великолепният Пражки общински дом, Карловия университет- най-стария в Централна Европа и театърът, посрещнал самият Моцар, са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей. Свободно време. Връщане в Бърно. Нощувка.
4 ден-
Закуска. Еднодневна екскурзия до австрийската столица Виена, разположена също по поречието на река Дунав, пленяваща с красота и романтика. Панорамна обиколка на австрийската столица с местен екскурзовод на български език – увеселителният парк Пратер с прочутото Виенско колело – символът на Виена; цветната къща на Хундертвасер; обиколка на Ринга; дворците Белведере – построен по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия и Хофбург – официалната резиденция на австрийския президент; Колоната на чумата – поставена от император Леополд I, като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679г; катедралата „Св. Стефан“ – най – голямата и прочута катедрала в Европа;Свободно време. Връщане в Бърно. Свободно време. Нощувка.
5 ден-
Закуска. Отпътуване за красивата унгарска столица Будапеща, разположена на двата бряга на река Дунав, обединила градовете Буда, Пеща и Обуда. По желание програма в града с местен екскурзовод (доплащане 15 евро) – Площада на героите – един от най-забележителните площади в унгарската столица, разположен в Пеща, в края на Андраши Авеню. В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и други забележителни фигури от Унгарската история – крале и държавници. Там също е и паметника на Архангел Гавраил (36-метровия стълб), който според легендата се появил в съня на създателят на унгарската държава – Свети Стефан (Ищван) и му връчил светата корона, с която кралят утвърдил властта си като владетел, поставен от Бога; Националната галерия; величествената и изключително красива сграда на Парламента – една от най-представителните и известни парламентарни сгради в света; хълма Замъка с Рибарските кули, откъдето се открива незабравима гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града; красивата готическа катедрала „Св. Матияш“ – наречена в чест на краля, който два пъти се венчава в нея и др. Свободно време. Отпътуване за България.
6 ден-
Пристигане в България.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•транспорт с комфортен и удобен автобус, снабден с мини бар и DVD,
•всички пътни и магистрални такси
•3 нощувки със закуски в хотел в Бърно ***
•панорамна обиколка на Братислава
•представител на фирмата, придружаващ групата
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•еднодневна екскурзия до Прага с вкл.туристическа обиколка с местен екскурзовод- 40 евро;
•еднодневна екскурзия до Виена с вкл.туристическа обиколка с местен екскурзовод- 30 евро;
•панорамна автобусна и туристическа обиколка на Будапеща с местен екскурзовод- 10 евро
•доплащане за слушалки- 2 евро;
•курортна такса- 1.50 евро на ден/ заплаща се задължително на рецепция на хотела/
България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com