ЕВРОПЕЙСКИ СТОЛИЦИ

0
Цена
от360 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1174
6 дни
…let’s travel 
Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
БРАТИСЛАВА- ПРАГА- ВИЕНА БУДАПЕЩА
Посете с нас 4-те европейски столици
Маршрут: Братислава-Бърно-Прага-Виена-Будапеща
Дата:  05- 10.07.2022,  01-06.09.2022
1 ден-
Отпътуване от Варна в 10.30 ч./ Антим I/-390 лева
Отпътуване от Бургас в 13.00 ч. /бензиностанция ОМВ Метро/- 360 лева
Отпътуване от Ямбол и Сливен в 14.10 ч./паркинг Кабиле на магистралата/- 357 лева
Отпътуване от Стара Загора в 15.20 ч./ Лукойл на входа на града/- 355 лева
Отпътуване от Пловдив в 16.30 ч./ Хепи на магистралата/- 352 лева
Отпътуване от София в 18.00 / ОМВ на бул.Сливница/ – 350 лева
Преминаване на ГКПП Калотина. Нощен преход.
2 ден-
Пристигане в словашката столица Братислава. Пешеходна обиколка на старият град – Новият мост, катедралата „Св.Мартен“, в която е коронована императрица Мария Терезия, Градския площад, Кметството, Архиепископалния дворец (в който са живели Св. Св. Кирил и Методий) и кулата „Михалска брана“Свободно време. Отпътуване за Бърно. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден-
Закуска. По желание еднодневна екскурзия до чешката столица Прага. Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език. Разглеждане на Пражки Храд и всичките му дворове с Архиепископския дворец, Щварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага, катедралата “ Св.Вит“ с разглеждане на интериора, базиликата „Св.Ирджи“, Стария кралски дворец, Златната уличка, Черната кула, слизане към Мала Страна, разходка по прочутия Карлов мост. Кривите средновековни улички на Старе место/ Стария град/ водят до Стария градски площад с Тинския храм, църквата „Свети Микулаш“ и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Унгелт- най-старата митница на града, Прашна брана/ Барутната кула/, великолепният Пражки общински дом, Карловия университет- най-стария в Централна Европа и театърът, посрещнал самият Моцар, са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей. Свободно време. Връщане в Бърно. Нощувка.
4 ден-
Закуска. Еднодневна екскурзия до австрийската столица Виена, разположена също по поречието на река Дунав, пленяваща с красота и романтика. Панорамна обиколка на австрийската столица с местен екскурзовод на български език – увеселителният парк Пратер с прочутото Виенско колело – символът на Виена; цветната къща на Хундертвасер; обиколка на Ринга; дворците Белведере – построен по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия и Хофбург – официалната резиденция на австрийския президент; Колоната на чумата – поставена от император Леополд I, като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679г; катедралата „Св. Стефан“ – най – голямата и прочута катедрала в Европа;Свободно време. Връщане в Бърно. Свободно време. Нощувка.
5 ден-
Закуска. Отпътуване за красивата унгарска столица Будапеща, разположена на двата бряга на река Дунав, обединила градовете Буда, Пеща и Обуда. По желание програма в града с местен екскурзовод (доплащане 15 евро) – Площада на героите – един от най-забележителните площади в унгарската столица, разположен в Пеща, в края на Андраши Авеню. В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и други забележителни фигури от Унгарската история – крале и държавници. Там също е и паметника на Архангел Гавраил (36-метровия стълб), който според легендата се появил в съня на създателят на унгарската държава – Свети Стефан (Ищван) и му връчил светата корона, с която кралят утвърдил властта си като владетел, поставен от Бога; Националната галерия; величествената и изключително красива сграда на Парламента – една от най-представителните и известни парламентарни сгради в света; хълма Замъка с Рибарските кули, откъдето се открива незабравима гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града; красивата готическа катедрала „Св. Матияш“ – наречена в чест на краля, който два пъти се венчава в нея и др. Свободно време. Отпътуване за България.
6 ден-
Пристигане в България.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•транспорт с комфортен и удобен автобус, снабден с мини бар и DVD,
•всички пътни и магистрални такси
•3 нощувки със закуски в хотел в Бърно ***
•панорамна обиколка на Братислава
•представител на фирмата, придружаващ групата
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•еднодневна екскурзия до Прага с вкл.туристическа обиколка с местен екскурзовод- 40 евро;
•еднодневна екскурзия до Виена с вкл.туристическа обиколка с местен екскурзовод- 30 евро;
•панорамна автобусна и туристическа обиколка на Будапеща с местен екскурзовод- 10 евро
•доплащане за слушалки- 2 евро;
•курортна такса- 1.50 евро на ден/ заплаща се задължително на рецепция на хотела/
България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com