Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

ИСТАНБУЛ И ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО

0
Price
From145лв.
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

283

Защо да изберете нас?

  • Страхотни цени
  • Перфектно обслужване
  • 5 звездно преживяване
  • Всичко от което имате нужда

Имате въпроси?

Не се притеснявайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

3 дни

УИКЕНД В ИСТАНБУЛ посещение на Църквата на Първото число

Bulgaria Travel Agency +359 896 996619, +359 889 286532 е-mail: bulgariatravel.burgas@gmail.com
България Травъл Ейджънси РК 01-7480 гр. Бургас ул.Гладстон 74
УИКЕНД В ИСТАНБУЛ посещение на Църквата на Първото число
Отпътуване от Бургас в 00.10 ч. на 29.11.2019 /спирката на Булаир срещу Хим.чистене/-  145 лева 
Отпътуване от Варна в 21.30 ч./предния ден от ул. Антим I/- 175 лева
1 ден- 29.11.2019
Пристигане в Истанбул сутринта. Пешеходна обиколка на историческия център на града, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ” (отвън). Възможност за дневна разходка с яхта по Босфора, придружена от беседата на местен екскурзовод, който ще ви запознае с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул. Настаняване в хотела. Желаещите да разгледат отвътре църквата  „Св. София” и Водохранилището, могат да го направят в следобедните часове, в компанията на местен лицензиран екскурзовод (доп. заплащане). За да има вечерта ви подобаващ завършек, ви предлагаме вечеря с шоу програма по Босфора, където ще имате възможност да се насладите на невероятните нощни гледки към Златния рог, разкриващи се пред вас по време на нощния круиз. (доп. заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.
2 ден- 30.11.2019
Закуска. По желание посещение на Двореца „Долмабахче” – ненадминат със своята пищност и лукс, декориран със златни орнаменти и със стени, окичени с картините на някои от най-известните творци на 19 ти век. Екскурзията продължава към азиатската част на града по един от емблематичните мостове над Босфора. Следва свободно време за фото пауза в панорамния парк до летния дворец „Бейлербей”, от който се открива великолепна панорама към необятния мегаполис. Програмата продължава с посещение на Българската църква „Свети Стефан“, считана за най-красивия християнски храм в цяла Турция (доп. заплащане).
Следобед по желание разходка до азиатската част с метрото, което минава под Босфора – Мармарай. Екскурзията е придружена от беседата на професионален екскурзовод, с възможност за посещение на Кулата на девицата, където можете да изпиете чаша ароматно турско кафе (доп. заплащане).Вечерта по желание – нощна обиколка на Истанбул, включваща забележителностите на Султан Ахмет, разходка по моста Галата и изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти (доп. заплащане).Нощувка.
3 ден- 01.12.2019
Закуска. Следва посещение на  Църквата с ключетата или известна повече като „Църквата на първото число“, към която се стичат хиляди туристи от цял Свят на всяко първо число от месеца. С ключетата, които се продават на входа на църквата, символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Има едно задължително условие – ако желанието се сбъдне, ключето трябва да се върне в църквата отново на първо число от месеца.
Отпътуване за Бълагрия и попътно посещение със свободно време (около 2 часа) в търговски център „Forum”. Тук се намира аквариумът „Тюркоазу“, разположен на площ от 8000 м2 с един от най-дългите подземни водни тунели, в който посетителите се радват на 270 – градусова панорама и имат усещането, че плуват сред водните обитатели (доп. заплащане за билет за аквариума). Отпътуване за България. 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•    Транспорт с лицензиран автобус
•    Всички пътни и магистрални такси.
•    2 нощувки със закуски в хотел в кв.Лалели
•    Посещение на „Църквата на първото число“.
•    Посещение на търговски център „Форум“, магазин „ Икеа“, аквариум „Тюркоазо“ (без включена входна такса за аквариума).
•    Обслужване по време на всички допълнителни екскурзии от местен лицензиран екскурзовод на български език.
•    Прeдставител на ТО по време на пътуването и престоя.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•  Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на историческата част на Истанбул с месетн екскурзовод- 15 евро
•    Посещение на църквата „Света София“ и водохранилището на Юстиниан – 35 евро
•    Вечеря на кораб по Босфора/ вкл.трансфер, програма, вечеря, алкохолни и безалкохолни напитки без ограничение/ – 40 евро
•    Екскурзия до Двореца „Долмабахче”, моста на Босфора, азиатската част на Истанбул – 30 евро
•    Разходка с яхта по Босфора – 15 евро
•    Нощен Истанбул – обиколка на забележителностите на Султан Ахмет, изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти и разходка по моста Галата – 15 евро
•    Екскурзия от Европа до Азия в новооткрития тунел под Босфора – Мармарай – 10 евро
•    Разходи от личен
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ:
Обзорна екскурзия. Разглеждат се Синята джамия, църквата „Света София“ –отвън, двореца Топкапъ – отвън, Египетския обелиск, колоната на Константин, Змиевидната колона, фонтана на Вилхелм II-ри.
Посещение на Църквата на първото число – БОНУС, безплатно (продължителност около 1,5 часа). В Църквата на първото число се съхранява чудотворна икона, за която се гласи, че изпълнява желания. Можете да си закупите по едно ключе за всяко желание и докосвайки иконата да си пожелаете нещо. Условието е просто – при сбъдване на желанието трябва да върнете ключето отново на първо число от месеца.
Екскурзия до двореца „Долмабахче”, моста над Босфора, азиатската част на Истанбул. Цена 30 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси за Долмабахче (без харема), пътни такси.
Вечеря на кораба Ориент Хаус Босфорус. Цена 40 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: трансфер от хотела до кораба и обратно, вечеря с програма, представител на фирмата. Менюто по време на вечерята включва: салата асорти, топло предястие, основно ястие, десерт – сезонни плодове, алкохолни и безалкохолни напитки местно производство без лимит.
Разходка с корабче по Босфора . Цена 15 евро (продължителност около 2,5 часа). Цената включва: трансфер от хотела и обратно, екскурзоводско обслужване, разходка с корабче. Вълнуващо пътуване, съчетано с беседата на професионален екскурзовод, възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради, познати ни от телевизионния екран.
Църквата „Света София“ и водохранилището на Юстиниан. Цена 35 евро (продължителност около 3 часа). Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване, входни такси за Света София и Водохранилището.
Нощен Истанбул – обиколка на забележителностите на Султан Ахмет, изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти и разходка по моста Галата. Цена 15 евро (продължителност около 3 часа). Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване, билет за лифта. Разглеждат се забележителностите в района на Султан Ахмет, разходка по моста Галата и изкачване с лифт до  кафенето на френския писател Пиер Лоти и разходка по моста Галата.
Екскурзия от Европа до Азия през тунела под Босфора. Цена 10 евро (продължителност около 3 часа). Цената включва: трансфер, билет за метрото и екскурзоводско обслужване.
•    Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.
•    Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул.
•    Допълнителните екскурзии се заявяват по време на пътуването, а се заплащат на място в Истанбул на представителя на фирмата партньор.
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgaria_travel@yahoo.bg