ИСТАНБУЛ И ЦЪРКВАТА С ВЪЛШЕБНИТЕ КЛЮЧЕТА

0
Цена
от229 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3046

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

  …let’s travel 
Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
ИСТАНБУЛ -ВЪЛШЕБНИЯТ СВЯТ НА ОРИЕНТА
ЦЪРКВАТА на 1-во число с вълшебните ключета  и възможност за посещение на хълма Чамлъджа с най-голямата джамия
Дата: 01-03.09.2023                                              
1 ден- Бургас – Истанбул
Отпътуване от Бургас в 00.10 ч. /спирката на Булаир срещу Хим.чистене/- 229 лева
Пристигане в Истанбул рано сутринта.
Посещение на Църквата с вълшебните ключета, както я наричат повечето хора, или Църквата на 1-во число, която се посещава от хиляди хора от цял свят. В църквата  се купуват т.нар. „сребърни“ и „златни“ ключета – всяко по 1 лира, които символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на православен свещеник и да осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – на първо число на месеца. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици!

Свободно време или обзорна обиколка на Истанбул – преминаване покрай двореца „Топ Капъ“,  базиликата „Св. София“ и пешеходен тур с посещение на: площада Хиподрум с трите колони (Змийската колона, Египетския обелиск (Порфирогенната колона) и Синята джамия. Преминаване в Азиатската част и посещение на хълма Чамлъджа където се намира и най-голямата джамия, построена от Ердоган.
Построена в османско-селджушки стил, джамията спокойно може да се определи като съвременен шедьовър на архитектурата – съчетава в себе си класически и съвременни архитектурни елементи и няма неин аналог в света. Молитвеният дом е изграден върху обща площ от 15 000 кв.м. и е с капацитет да побере общо 63 000 човека. Сградата вътре може да побере 25 000 човека, още 12 500 – във вътрешния си двор и 22 500 души – във външния си двор. Свободно време за снимки.
Настаняване в хотел в близост до историческия център на Истанбул и Капалъ чарши. Свободно време за шопинг.
Вечерта по желание допълнително мероприятие “Истанбул нощем”. Разходка с луксозен туристически кораб по Босфора, с включена богата вечеря, неограничено количество напитки  и забавна шоу програма. Преминаване с кораба под двата моста свързващи континентите Европа и Азия и панорамно разглеждане местността Ортакьой, единствения изкуствен остров в Босфора, двореца Бейлярбей, къщата на Инджи от сериала „Перла“, офиса на Шхерезада от сериала „1001 нощ“, Девическата кула, за която ще чуете и интересни легенди, кулата Галата и други интересни места. Трансфер до хотела. Нощувка.
2 ден- Истанбул
Закуска. 
По желание посещение на Музея Карие. Посещението на тази малко известна джамия, превърната в музей, оставя туристите в Истанбул смаяни. Музеят Карие се разполага в помещенията на сградата, която първоначално е било Храмът на Христа Спасителя в Хора („извънградска местност“), затънтено място в западния край на Истанбул, известно още и като манастира Хора.
Сградата е била издигната за първи път през V в., след това много пъти преустройвана. Голяма част от днешното здание и великолепната вътрешна украса са завършени през 1321 г. от Теодор Метохит, велик логотет (първи министър) и водеща фигура на художествения и интелектуален ренесанс, който преобразява късна Византия.
Посещение на ТАКСИМ, ИСТИКЛЯЛ И ГАЛАТА- пешеходна разходка по най- известната улица в града.
/По време на тази екскурзия могат да се видят площад Таксим с паметника на Ататюрк, църквата Св. Троица, църквата Св. Антоан, кулата Галата, моста Галата, известен с рибарите и рибните ресторанти. Kулата Галата отвън.( който иска срещу заплащане 100 TL може да се изкачи.) Свободно време.
Вечеря по желание в турски ресторант с музика. Нощувка.
 
3 ден- Истанбул- Бургас
Закуска. По желание Обиколка на азиатската част на Истанбул с посещение на двореца „Бейлярбей“ и двореца „Кючуксу“ Дворецът „Бейлярбей“ – фантазия от бял мрамор сред магнолиева горичка, построен през XIX в. на азиатския бряг на Босфора султан Абдул Азис, бил е лятна резиденция на султаните и място, където отсядали най-важните чуждестранни гости – една от тях е френската императрица Йожени, австро-унгарския император Йозеф и др. Дворецът „Кючуксу“ е ловна резиденция на Абдул Меджид I, разположен на брега, там където се вливат единствените реки в Босфора, той носи изтънчеността на т.нар. Османски барок, съчетаващ умело ориенталски и западни елементи.
Посещение на OUTLET VIA PORT VENECIA. За да се докоснете до красотата и романтиката на Венеция вече не е необходимо да пътувате 1100 км. Това може да се случи в Истанбул в новият Outlet Via Port Venecia, който  предлага да се разходите с гондола по каналите на красива Венеция и да усетите духа на площад Сан Марко, докато пазарувате в магазините с намаления на световно известните марки. Освен насладата от пазаруването и удоволствието от ниските цени можете да преживеете романтиката  все едно сте в красивата италианска перла.
Посещение на музея и фабриката за шоколад PELIT PASTANESI, където ще имаме удоволствието да хапнем вкусен шоколад и да разгледаме богатата музейна експозиция.
Отпътуване за Лозенград и кратък престой в центъра на града за покупка на турски сладкиши. Отпътуване за България; преминаване през ГКПП М. Търново и пристигане в Бургас късно вечерта.
ЦEНАТА ВКЛЮЧВА:
-транспорт с комфортен автобус снабден с мини бар и DVD
– 2 нощувки със закуски в хотел в Истанбул 3 *** кв. Лалели
– водач на групата по време на пътуването
– посещение на Църквата на 1-во число
– пешеходна разходка по Таксим, Истиклял и до кулата Галата
посещение на OUTLET VIAPORT VENEZIA
посещение на Музея на Шоколада PELIT PASTANESI
       – посещение на Лозенград
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • “Между Азия и Европа” – 25 евро на човек / включва транспорт с местни автобуси, екскурзоводско обслужване на български език, пешеходна обиколка на историческата част на града и посещение на хълма Чамлъджъ, където се намира най-голямата джамията,тази на Ердоган
  • посещение на Музея Карие -20 евро
  • “Истанбул нощем” вечеря на кораб по Босфора– 50 евро на човек /включва трансфер от и до хотела, вечеря и напитки в неограничено количество/, забавна програма, екскурзоводско обслужване;
  • вечеря в турски ресторант с музика- 30 евро
  • обиколка на Азиатската част на Истанбул с посещение на двореца „Бейлярбей“ и двореца „Кючуксу“- 40 евро /включва транспорт, лизензиран турски екскурзовод на български език, входни такси/
България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com