ИСТАНБУЛ ВЪЛШЕБНИЯТ СВЯТ НА ОРИЕНТА И ПРИНЦОВИТЕ ОСТРОВИ

0
Цена
от169 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

10072

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
ИСТАНБУЛ -ВЪЛШЕБНИЯТ СВЯТ НА ОРИЕНТА  ПРИНЦОВИ ОСТРОВИ  ЦВЕТНИЯТ КВАРТАЛ „БАЛАТ“
с възможност за посещение на хълма Чамлъджа с най-голямата джамия и град БУРСА
ПАРТИ ВЕЧЕР с БГ DJ
Дата: 22-24.05.2022, 17-19.06.2022, 15-17.07.2022                 Цена: 169 лева
1 ден- Бургас – Истанбул
Отпътуване от Варна в 21.30 ч. предния ден /спирката на Антим I/- 199 лева
Отпътуване от Бургас в 00.10 ч. /спирката на Булаир срещу Хим.чистене/- 169 лева
Пристигане в Истанбул преди обяд.
Свободно време или обзорна автобусна обиколка на Истанбул „Два континента“ – преминаване покрай двореца „Топ Капъ“, базиликата „Св. София“ и пешеходен тур с посещение на: площада Хиподрум с трите колони (Змийската колона, Египетския обелиск (Порфирогенната колона) и Синята джамия. Преминаване в Азиатската и посещение на хълма Чамлъджа където се намира и най-голямата джамия, построена от Ердоган.
Построена в османско-селджушки стил, джамията спокойно може да се определи като съвременен шедьовър на архитектурата – съчетава в себе си класически и съвременни архитектурни елементи и няма неин аналог в света. Молитвеният дом е изграден върху обща площ от 15 000 кв.м. и е с капацитет да побере общо 63 000 човека. Сградата вътре може да побере 25 000 човека, още 12 500 – във вътрешния си двор и 22 500 души – във външния си двор. Свободно време за снимки.
Настаняване в хотел в близост до историческия център на Истанбул и Капалъ чарши. Свободно време за шопинг.Вечерта по желание допълнително мероприятие “Истанбул нощем”. Разходка с луксозен туристически кораб по Босфора, с включена богата вечеря, неограничено количество напитки  и забавна шоу програма. Преминаване с кораба под двата моста свързващи континентите Европа и Азия и панорамно разглеждане местността Ортакьой, единствения изкуствен остров в Босфора, двореца Бейлярбей, къщата на Инджи от сериала „Перла“, офиса на Шхерезада от сериала „1001 нощ“, Девическата кула, за която ще чуете и интересни легенди, кулата Галата и други интересни места. Трансфер до хотела. Нощувка.
2ден- Истанбул
Закуска. По желание в 8.30 ч полудневна екскурзия до Принцовите острови – архипелаг от 9 острова, разположени в Мраморно море. През византийския период островите са използвани за заточение на знатни поданици, свещеници, принцове и владетели. Посещение на най-големите острови от архипелага Хейбели Ада и Буюк Ада. Свободно време с възможност за разходка с файтон или велосипед. Връщане в Истанбул късно следобед.
ИЛИ
По желание целодневна екскурзия до Бурса. Отпътуване от Истанбул, преминаване на Мраморно море с ферибот и пристигане в Бурса.  Туристическа обиколка с екскурзовод, разглеждане на забележителностите на града – Улу Джами, Зелената джамия, крепостните стени, градският парк, център на коприната, етнографският комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели  Осман и Орхан Бей. Посещение на известния Коза Хан, в който ще се върнем години в миналото, ще се пренесем в света на Османските владетели и ще можем да изпием по едно туско кафе или чай в спокойна и уютна атмосфера.Свободно време за разходка и покупки. Кратка спирка в град Ялова известен със своите минерални извори. Отпътуване за Истанбул.
Вечерта по желание Нощен Истанбул („Пиер Лоти”) вечерна панорамна автобусна разходка до Пиер Лоти – Пиер Лоти е псевдоним на френски автор живял и творил в Истанбул през 19 век. Той обичал често да посещава едно кафене, което се намира на върха на един хълм с гледка към Златния рог. По негово време мястото е било обзаведено с няколко табуретки и печка за варене на турско кафе. Днес кафенето носи неговото име, мебелировката е по- модерна, но все пак запазена в стил от 19 век. Там може да се насладите на невероятната панорама към Златния рог, както през деня така и вечерта, да изпиете едно турско кафе или чай, да поиграете на табла пушейки наргиле. Още по- интересен може да бъде и начинът по който ще стигнете до там. Връщане в хотела.
ИЛИ
Парти вечер с БГ DJ в ресторант с богата вечеря. Нощувка.
3 ден- Истанбул-Бургас
Закуска. Посещение с екскурзовод на двореца „Топ Капъ“ – първата резиденция на Османските султани, издигнат по време на Султан Мехмед II – Завоевателя на византийския Константинопол. Дворецът е бил официална резиденция на султана, център на властта и държавността, място за забавления и посрещане на важни гости в османската империя от XV в. до XIX в. В периода на най-големия разцвет на империята е бил обитаван от над 4000 души. Състои се от 4 двора и множество разпръснати сгради. Посещение на цветния квартал „Балат“ и свободно време за снемки.
Посещение на OUTLET VIA PORT VENECIA. За да се докоснете до красотата и романтиката на Венеция вече не е необходимо да пътувате 1100 км. Това може да се случи в Истанбул в новият Outlet Via Port Venecia, който  предлага да се разходите с гондола по каналите на красива Венеция и да усетите духа на площад Сан Марко, докато пазарувате в магазините с намаления на световно известните марки. Освен насладата от пазаруването и удоволствието от ниските цени можете да преживеете романтиката  все едно сте в красивата италианска перла.
Отпътуване за Лозенград и кратък престой в центъра на града за покупка на турски сладкиши. Отпътуване за България; преминаване през ГКПП М. Търново и пристигане в Бургас късно вечерта.
ЦEНАТА ВКЛЮЧВА:
• транспорт с комфортен и удобен  автобус, пътни такси;
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в европейската част на Истанбул/ кв.Лалели/ ;
• посещение на квартал „Балат“
• посещение на МОЛ VIAPORT VENEZIA
•посещение на Лозенград
• екскурзоводско обслужване по време на пътуването
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • “Между Азия и Европа” – 20 евро на човек / включва транспорт с местни автобуси, екскурзоводско обслужване на български език, пешеходна обиколка на историческата част на града и посещение на хълма Чамлъджъ, където се намира най-голямата джамията,тази на Ердоган
    • “Истанбул нощем” вечеря на кораб по Босфора– 40 евро на човек /включва трансфер от и до хотела, вечеря и напитки в неограничено количество/, забавна програма, екскурзоводско обслужване;
    •Полудневна екскурзия до Принцовите острови (с включен трансфер от хотела и билет за ферибот) – 20 евро
  • Целодневна екскурзия до Бурса, Ялова – 40 евро/ включва транспорт, лизензиран турски екскурзовод на български език по маршрута, панорамна и пешеходна обиколка на Бурса, фериботни такси, такса мост
  • Вечерна панорамна разходка до Пиер Лоти- 15 евро
  • Парти- вечер с БГ DJ с богата вечеря на блок-маса и вкл. безалкохолни напитки- 20 евро
  • Посещение на двореца „Топ Капъ“ – 30 евро (включва входна такса, екскурзоводско обслужване на български език, трансфер);
България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com