ИСТАНБУЛ И ТЕРМАЛНИТЕ ВОДИ НА ЯЛОВА

0
Цена
от129 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1857
3 дни

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg

 

ИСТАНБУЛ -ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ЯЛОВА С ТОПЛИТЕ МИНЕРАЛНИ ИЗВОРИ
Посещение по желание на МУЗЕЯ КАРИЕ, джамията Михримах султан, църквата Влахерна, Теодосиеви светии
Дата: 21-23.01.2022, 25-27.02.2022  / 3 дни, 2 нощувки със закуски/
1 ден- Бургас – Истанбул
Отпътуване от Бургас в 00.10 ч. /спирката на Булаир срещу Хим.чистене/- 129 лева
Отпътуване от Варна в 21.30 ч./предния ден от ул. Антим I/- 159 лева
Пристигане в Истанбул сутринта. Туристическа пешеходна обиколка с екскурзовод на историческата част на града. Преминаване в Азиатската част на Истанбул, посещение на хълма Чамлъджа от където се открива невероятна панорамна гледка. Посещение на най-голямата джамия построена от Ердоган. Религиозният храм, построен в османско-селджушки стил, има капацитет да побере 63 000 души. Джамията е с 6 минарета и може да се види от всяко място в Истанбул. Свободно време за снимки.

Отпътуване към европейската част на Истанбул. Настаняване в хотел в кв.Лалели.
Свободно време или посещение на най-големия покрит пазар Капалъ Чарши.
Вечерта по желание допълнително мероприятие “Истанбул нощем”. Разходка с луксозен туристически кораб по Босфора, с включена богата вечеря, неограничено количество напитки  и забавна шоу програма. Преминаване с кораба под двата моста свързващи континентите Европа и Азия и панорамно разглеждане местността Ортакьой, Долмабахче, единствения изкуствен остров в Босфора, двореца Бейлярбей, къщата на Инджи от сериала „Перла“, офиса на Шхерезада от сериала „1001 нощ“, кулата Галата и други интересни места. Трансфер до хотела. Нощувка.

2 ден-Истанбул- Ялова- Истанбул
Закуска.
НОВО!! По желание отпътуване за град Ялова, известен със своите топли минерални басейни и хамами. Преминавене през най-новия мост над Мраморно море и пристигане в Ялова. Посещение на термалните басейни, ползване на хамам и сауна. Обяд и свободно време. Отпътуване за Истанбул.
Посещение по желание на МУЗЕЯТ КАРИЕ, джамията Михримах султан, църквата Влахерна, Теодосиеви светии
Музей „Карие“/църквата Хора/ е считана за един от най-красивите образци на византийската архитектура и изкуство.
„Света Богородица Влахернска“ е един от най-известните в света християнски храмове. Тук има аязмо „животворен източник“ и тук се намира и една от чудотворните икони на Богородица, благодарение на която градът не еднократно е бил спасяван. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ден- Истанбул- Бургас
Закуска.

По желание посещение на „Топ Капъ“ – първата резиденция на Османските султани, издигнат по време на Султан Мехмед II – Завоевателя на византийския Константинопол. Дворецът е бил официална резиденция на султана, център на властта и държавността, място за забавления и посрещане на важни гости в османската империя от XV в. до XIX в. В периода на най-големия разцвет на империята е бил обитаван от над 4000 души. Състои се от 4 двора и множество разпръснати сгради.
Отпътуване за България. Посещение на OUTLET VIA PORT VENECIA. За да се докоснете до красотата и романтиката на Венеция вече не е необходимо да пътувате 1100 км. Това може да се случи в Истанбул в новият Outlet Via Port Venecia, който  предлага да се разходите с гондола по каналите на красива Венеция и да усетите духа на площад Сан Марко, докато пазарувате в магазините с намаления на световно известните марки. Освен насладата от пазаруването и удоволствието от ниските цени можете да преживеете романтиката  все едно сте в красивата италианска перла.
Отпътуване за Лозенград и кратък престой в центъра на града за покупка на турски сладкиши. Отпътуване за България; преминаване през ГКПП М. Търново и пристигане в Бургас късно вечерта.

ЦEНАТА ВКЛЮЧВА:
• транспорт с комфортен и удобен  автобус, пътни такси;
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в европейската част на Истанбул;
• посещение на МОЛ VIAPORT VENEZIA
• посещение на Лозенград
• екскурзоводско обслужване по време на пътуването
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• “Между Азия и Европа”  с посещение на хълма Чамлъджа– 20 евро на човек / включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български език, пешеходна обиколка на историческата част на града/;
• “Истанбул нощем” вечеря на кораб по Босфора– 40 евро на човек /включва трансфер от и до хотела, вечеря и напитки в неограничено количество/, забавна програма, екскурзоводско обслужване;
•Целодневна екскузия до Ялова- 45 евро на човек/ включва трансфер Истанбул- Ялова- Истанбул, посещение на термалните басейни, ползване на хамам, сауна, обяд, водач- придружител/
Посещение по желание на МУЗЕЯТ КАРИЕ, джамията Михримах султан, църквата Влахерна, Теодосиеви светии- 25 евро
•Посещение на двореца „Топ Капъ“ – 30 евро (включва входна такса, екскурзоводско обслужване на български език, трансфер);
България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com