КУРТЯ ДЕ АРДЖЕШ СИБИУ ЗАМЪКА ХУНЕДОАРА СИНАЯ БУКУРЕЩ

0
Цена
от279 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1551

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
КУРТЯ ДЕ АРДЖЕШ- СИБИУ- ЗАМЪКА ХУНЕДОАРА- СИНАЯ- ДВОРЕЦА ПЕЛЕШ- БУКУРЕЩ
Дата: 02-07.08.2022, 01-06.11.2022
Отпътуване:
• от Бургас в 02:00ч (Булаир, срещу химическото чистене);- 279 лева
• от Поморие в 02:20ч (спирката пред Общината);- 279 лева
• от Несебър в 02:50ч (спирката пред Феста Панорама);- 279 лева
• от Слънчев бряг в 02:55ч (спирката пред хотел Свежест);- 279 лева
• от Варна в 04:30ч (спирката на ул. Антим I);-249 лева
• от Русе в 07:30ч (паркинга на ЖП гара)-239 лева
1 ден-
Отпътуване към Р. Румъния, преминавайки по Дунав мост се отправяме към град Сибиу. По време на нашето пътуване, ще спрем да разгледаме една от старите столици на княжество Влахия – Куртя де Ардеш. Малкото градче, сгушено в прегръдката на суровите Карпати, е третият по важност град в окръг Ардеш. В градчето има над 20 църкви и манастири. Куртя де Арджеш в превод значи Дворец над река Ардеш. За отминалото величие на града напомнят най-вече манастира Куртя Де Ардеш в покрайнините, и Княжеската църква „Свети Николай“. Посещение на най-старата запазена църква във Влахия.
След посещението ни на Куртя де Ардеш продължаваме на север. Не можем да пропуснем да споменем, че само на около 30км от старата влашка столица се намират останките от величествена крепост наречена Поенари. Крепостта е разположена върху хълм на границата между Валахия и Трансилвания. Самият Влад Цепеш харесва крепостта и влага много усилия в реконструкцията и. Построен през 13-ти век, Поенари остава в историята като „истинския замък на Дракула“, самият той прави мястото една от най-важните крепости за отбраняване срещу враговете му. Преминаваме покрай Римнико Вълча – град, чиито герб е запазен в автентичен вид от 1550г до ден днешен. Пристигане в Сибиу привечер. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден-
Закуска. По желание еднодневен тур до замъка Хунедоара или известен още като замъка Хуняди, доплащане 25 евро. Хунедоара се намира на около 130 км западно от Сибиу и датира от 14-ти век. Неговият собственик Янош Хуняди го получава като подарък от унгарският крал Жигмонт, известен в историята като Сигизмунд Люксембургски. През 15-ти век, замъка претърпява много промени, като непрестанно се добавят нови помещения и отбранителни кули. Сред най-забележителните постройки в дворцовия комплекс е Донжонът или това е главната кула в Хунеадора, представляваща всъщност последната защитна кула. Името на тази кула е „Небойса“, което в превод означава “ Не се страхувай“. В замъка можете да видите също – кулата „Калистрано“, Залата на рицарите, Бялата крепост, Боздуганената кула, Голямата Зала на събранието и още много други.
Както всеки замък си и този си има своята легенда. Историята е свързана със седемте години, които Дракула прекарва в тъмницата му.
Връщане в град Сибиу. След обяд пешеходна обиколка на централната част на града.
Сибиу е известен с това, че през 2007 година става Културна столица на Европа. Центърът на града е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. По време на тази разходка ще имаме възможност да видим: крепостните стени, залата Талия, природонаучния музей (разглежда се отвън), пл. „Шилер“, Големия площад – католическата църква „Св. Троица“, двореца Брукентал, Моста на лъжите, евангелистката църква „Св. Богородица“, православната катедрала и т.н.
Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
3 ден-
Закуска. Отпътуване за красивия карпатски курорт Синая. Посещение на замъка „Пелеш“ (входна такса 20 RON) и възможност за разглеждане на замъка „Пелишор“ – основна резиденция на племенника на Карол I – следващия крал на Румъния – Фердинанд I и неговата съпруга кралица Мария (входна такса 20 RON). По желание посещение и на пазара, където се продават традиционни румънски сувенири, изделия от кожи килими и много други. Разглеждане на манастира Синая, датиращ от 17 век, около който по-късно се застроява и самият курортен град Синая. Настаняване в хотел. По желание организиране на румънска вечер с музика. Нощувка.
4 ден-
Отпътуване за Букурещ – панорамна автобусна обиколка с разглеждане на Площадът на Съединението; Народният театър – символ на театралната бохема; Площадът на победата; Площадът на революцията; храмът на музиката „Атене“ – концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30м; Парламентът – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построен по проект на 18 годишно румънско момиче по времето на управлението на Николае Чаушеску; Патриархалната катедрала и дворец – духовен център на града, впечатляващи с класическия си стил с барокови елементи.Свободно време за разходка в центъра на Букурещ.
Следобед отпътуване за България.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Транспорт с лицензиран автобус;
• 2 нощувки със закуски в района на Сибиу;
• 1 нощувка със закуска в района на Синая;
• Пешеходна обиколка на Сибиу;
• Посещение на двореца Пелеш и манастира Синая;
• Панорамна автобусна обиколка на Букурещ;
• Екскурзоводско обслужване – представител от агенцията;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :

• Допълнителен тур по желание до замъка Хуняди – 15 евро;
• „Румънска вечер“ в ресторант с жива музика и вечеря – 20 евро;
• Входната такса на замъка Пелеш – 30 RON за възрастни (1 RON – 0.46лв), 10 RON за хора над 65г, 5 RON за ученици и студенти;
• Входна такса замъка Пелишор – 20 RON за възрастни, 10 RON за хора над 65г, 5 RON за ученици и студенти;
• Входна такса в замъка „Бран“ – 35 RON за възрастни, 25 RON за хора над 65г, 20 RON за студенти, 7 RON за ученици;
• Входна такса за манастира Синая – 5 RON;
• Разходи от личен характер.

Необходими документи: валиден документ за самоличност – международен паспорт или лична карта; за деца под 18г, пътуващи сами или пътуващи с единия от родителите се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие (от единия или двамата родители), че са съгласни детето им да пътува в чужбина (оригинал и копие) и акт за раждане- копие
България, Бургас 8000
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com