МИНИ ПОЧИВКА В КУШАДАСЪ ПРИЕНЕ МИЛЕТ ДИДИМА

0
Цена
от199 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

5158

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

…let’s travel 
Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
МИНИ ПОЧИВКА В КУШАДАСЪ   DABAKLAR**** /или подобен/
Дата: 08-12.10.2021,  15-19.10.2021   Цена: 199 лева
/5 дни, 3 нощувки със закуски и вечери на блок маса/
1 ден-  Отпътуване от Бургас в 19.00 ч. ОМВ Мираж- 199 лева, от Варна в 16.30 ч. Антим I- 229 лева
по маршрут ГКПП М. Търново Чанаккале – Измир – Кушадасъ.
Преминаване на протока Дарданели с ферибот, който свързва Мраморно и Егейско море. Бреговете му докосват и двата континента – Европа и Азия. Между двата бряга плават фериботи, а заедно с пристанищата в Карибита, Галиполи, Бозджаада и Кючуккую, е марината, където акостират луксозни яхти, преминаващи през протока. Преди обяд пристигане в курорта Кушадасъ, разположен на брега на Егейско море. Настаняване в хотел Dabaklar 4*.
По желание екскурзия до
ПРИЕНЕ –Основан през IX в. пр. н.е. от един от синовете на Нелей е била част от съюза на 12-те йонийски града. Жителите на Приене взимали дейно участие във въстанието срещу персите. В средата на IV в пр.н.е. града е бил преместен навътре в континента, а през 334 г. пр. н.е. Александър Македонски освещава новия храм на Атина Палада, построен от един от създателита на мавзолея в Халикарнас.
МИЛЕТ -град който, според Херодот в 11 век преди нашата ера бил завладян от йонийците, заселен по онова време с карианци и критяни. Градът бързо се превърнал в търговски център и главно пристанище. Икономическият подем на Милет бил съпътстван и от културен разцвет.
Градът се оформя като йонийски център на изкуствата, науката и културата. На Милет принадлежат имената на философите Талес, Анаксимандър, Анаксимен, историкът-географ Хекатей, градоустроителят Хиподам и архитектът Исидор, един от проектантите на „Света София“. Милет е бил един от основните износители на зехтин към Египет завладян е от Александър Македонски.
В Милет са запазени множество обществени сгради – забележителни образци на елинистичната и римската архитектура, както и ислямският обект Иляс Бей джамия.
ДИДИМ- древен град и любителите на историята ще останат очаровани. Името му произлиза от Дидима, който бил място за поклонения. Мястото е разположено в съвременното селище Йеникьой, на около 15 км от Милет. Тук можете да видите величествения Храм на Аполон, който представлява изключително красива конструкция. Строителството в името на Аполон започнало през VIII или VII век преди Христа. В древни времена храмът е бил свързан с главния град чрез свещен път, украсен със статуи от двете страни. Най-голям разцвет мястото има през VI век пр. Хр., когато светилището е значително разширено. През 494 г. пр. Хр. обаче, персите атакуват региона, което води до разрушаването му. По време на това нападение култовата статуя на Аполон е била пренесена в Екбатана /Персия/. След като Александър Велики разбил персиийците йонийските селища възвърнали своята независимост. Според последните открития Дидима е бил не само култов център, но и голям и гъсто заселен град. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
2 ден- Закуска. По желание – еднодневна екскурзия до Памуккале (с доплащане, с включен обяд). Памуккале е природна забележителност в югозападна Турция, в провинцията Денизли. На върхът на Памуккале се намира древния град Йераполис, като и двата са в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Благодарение на тектонични движения в падината на река Мендерес се създават много земетресения. В следствие от тях се получават множество минерални извори. В тези извори се е съдържало голямо количество варовик и така се е образувал Памуккале. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден- По желание – допълнителна полудневна екскурзия до Ефес и Дома на Дева Мария с местен лицензиран екскурзовод (с доплащане). За Дома на Дева Мария се смята, че е второто по важност място след Йерусалим. Тук има стена на желанията, на която всеки християнин, може да завърже своето и да си напълни светене вода за здраве, любов и късмет. Посещение на най-добре запазения античен град Ефес и разглеждане на останките. Тук можете да се възхитите на библиотеката на Целзий, римските бани и амфитеатъра с места за 40 хил. зрители, където и днес се изнасят концерти. Изкачване до къщата на Дева Мария, с трите чудотворни извора и стената на желанията. Счита се, че след Христовото разпятие, Апостол Йоан и Божията Майка напускат Йерусалим и се заселват по тези места. Дева Мария остава в този дом до края на живота си. Посещение на китното селце Шириндже. Връщане в хотела. Следобед пешеходен тур в Кушадасъ с посещение на Кервансарай, най-старата сграда в Кушадасъ и птичият остров където се намира паметника на знаменития пират Хайредин барбароса. Вечеря. Нощувка.
4 ден-  Закуска. Освобождаване на стаите и потегляне за България.
Преминаване през третия по големина град в Турция – Измир, известен в древността с името Смирна, създаден преди около 3500 години. Разположен е в Измирския залив на Егейско море. Тук се намира и второто по големина пристанище, след това в Истанбул. По желание посещение на една от най-големите забележителности на града – Часовниковата кула – красива мраморна кула, емблемата на Измир, разположена в средата на площада в историческия център на града; Еврейският квартал със своя забележителен Асансьор – стар външен асансьор. На върха на асансьора има ресторант, където от „птичи поглед“ можете да се насадите на прелестите на град Измир; Крайбрежната улица и други. Отпътуване към Айвалък и долината на маслините. Спирка в Едремит за покупки в магазин Кипа и др. Около полунощ пристигане в България.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
->транспорт с комфортен и удобен автобус, пътни и фериботни такси
->3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери на блок маса в хотел Дабаклар 4**** в Кушадасъ
->пешеходен тур в Кушадасъ и разглеждане на забележителностите
->екскурзовод-представител от агенцията по време на пътуването
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
->допълнителни екскурзии по желание
->екскурзия до античните градове Приене, Милет, Дидим  с вкл. обяд и лицензиран екскурзовод на български език – 40 евро
->екскурзия до Памуккале с вкл.обяд и лицензиран екскурзовод на български език – 40 евро
->екскурзия до Ефес и Къщата на Дева Мария с вкл.обяд и лицензиран екскурзовод на български език – 40 евро
->посещение на Измир- 5 евро
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com