НЕПОЗНАТАТА ЧЕРНОМОРСКА ТУРЦИЯ

0
Цена
от430 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1823

 

…let’s travel 
Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
НЕПОЗНАТАТА ЧЕРНОМОРСКА ТУРЦИЯ- един вълшебен свят…
ШИЛЕ- АВА- АМАСРА- САФРАНБОЛУ-ЮРУК- ИСТАНБУЛ
Дата: 04-09.03.2022
1 ДЕН- Отпътуване в 19.00 от Варна /ул.Антим I/-460 лева, отпътуване в 21.30 от Бургас/ ул.Булаир, срещу Хим.чистене/-430 лева
Нощен преход по маршрут ГКПП Малко Търново – Полонезкьой – Шиле.
2 ДЕН- Рано сутринта кратка спирка в селцето Полонезкьой, на азиатския бряг което е основано от полски емигранти през средата на 19 в. Селото е с автентични полски къщи и разположено сред красиви гори. Престой около 1 час ,за разходка и възможност за закуска. Тръгване към черноморския град Шиле – разположен на източния черноморски бряг на входа на Босфора. Околията Шиле има около 90 км крайбрежие с прекрасни плажове, хотели, заведения Има и няколко малки острова, на един от които има останки от стара крепост. Сред местните забележителности са и дрехите от памук „шиле бези” произвеждани тук. Продължаване към град Ава – с дадености като прекрасен плаж, чиста вода, липса на промишлени замърсители. Градът се намира между две реки – Гьоксу и Йешилчай. В близост се намират и интересни скални образувания – местността Килимли. Фотопауза. Пристигане в Ава, по желание разходка с моторни корабчета по реката Карасу (Всяка лодка събира 10 човека и разходката е 1 час)  Вечеря и нощувка.
3 ДЕН- След закуска тръгване за Амасра – живописно градче, които се състои от две части – континентална и островна, свързани помежду си с каменен мост, построен по времето на Римската империя. Амасра е наричана Перлата на турското Черноморие заради извънредно красивата си природа, градчето е заобиколено от високи скалисти планини, покрити с борови гори.  Амасра е един гигантски музей на открито с паметници от Римската империя, Византия и Османската империя. Изцяло запазена е Византийската църква в града. Още забележителности са крепостта Амасра, морския фар, чаршията на дърворезбарите, плачещото дарво. Ориенталска атракция е и чаршията Чекиджилер. В града изобилстват също така магазини за сувенири и рибни ресторанти. Вечеря и нощувка.
4 ДЕН – След закуска отпътуване за Сафранболу –включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. По пътя почивка на кристалната стъклена тераса за снимки. Сафранболу – името на града идва от растението шафран, което се е отглеждало тук в огромни количества. Следва пешеходен тур – тук има над 1000 регистрирани исторически обекта, турски бани и джамии. Известни са  етнографските къщи от 18-19 век. Историческата част на града е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Свободно време за разходка из сергиите в града предлагащи тъкани кърпи, бродерия, билки и местни сладкиши. Следва посещение на тепето Хъдърлък където се предлага чай от шафран. Посещение на етнографското селище Юрук. Вечеря и нощувка.
5 ДЕН-След закуска отпътуване към Истанбул – великолепният мегаполис, разположен на два континента.  Пристигане и настаняване в хотела.  По желание обиколка на града. Нощувка.
6 ДЕН- Туристическа програма по желание:Обиколка на Истанбул, Разходка с корабче по Босфора, Посещение на двореца Долмабахче. Отпътуване към Лозенград. Кратка спирка и свободно време. Пристигане вечерта.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен и удобен туристически автобус, снабден с DVD и мини бар
1 нощувка със закуска и вечеря в Шиле или Ялова
1 нощувка със закуска и вечеря в Амасра
1 нощувка със закуска и вечеря в Сафранболу
1 нощувка със закуска в Истанбул
Разглеждане на селцето Полонезкьой основано през средата на 19 век
Разходка в Шиле
Посеюение на местността Килимли /фотопауза/
Разходка в гр. Ава
Разходка в Амасра
Византийската църква в град Амасра
Разглеждане на крепостта Амасра
Посещение на чаршията Чекиджилер.
Разходка в Сафранболу, самият град е открит музей и е в Списъка на Световното Културно и Природно наследство на ЮНЕСКО.
Посещение на кристалната стъклена тераса /CAM SEIYR/
Посещение на етнографското селище Юрук
Пътни и магистрални такси
Богата туристическа програма по описания маршрут
Водач от фирмата организатор през цялото време
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Напитки по време на вечерите
Разходка с моторни корабчета по реката Карасу – 15 евро
Панорамна обиколка на Истанбул – 15 евро
Разходка с корабче по Босфора – 20 евро
Посещение на двореца Долмабахче с вкл. входна такса – 30 евро
Вход за Стъклената тераса – 2 тур. лири
Лични разходи
Акценти по програмата:
Полонезкьой – чудно място,  в превод означава „селото на поляците“, с много интересна история, сега се обитава от заможни хора, които живеят в малкото останали дървени къщи, създадени по европейски стил. Привлича посетители с огромна зелена шир, която е определена за първия национален парк на Истанбул.
Амасра – Перлата на турското Черномория заради извънредно красивата си природа. Градът е заобиколен от високи скалисти планини, покрити с борови гори.
Сафранболу – Място, обладано от красота и спокойствие, място, което пречиства душата…***Самият град е открит музей и е в Списъка на Световното Културно и Природно наследство на ЮНЕСКО.
Уникално! Една от забележителностите на Сафранболу е Кристалната тераса /CAM SEIYR/ , която се намира в Каньона Токатлъ . Построена е над 80 метра височива , площта е 100 кв. м. и има капацитет да издържи – 400 души .
България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com