Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

НЕПОЗНАТАТА ТУРЦИЯ

0
Price
From2,150лв.
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1936

Защо да изберете нас?

  • Страхотни цени
  • Перфектно обслужване
  • 5 звездно преживяване
  • Всичко от което имате нужда

Имате въпроси?

Не се притеснявайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

/12 нощувки, 13 дни
Бургас
Турция

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
НEПОЗНАТАТА ТУРЦИЯ
/12 нощувки, 13 дни с богата екскурзионна програма/
Маршрут: Анкара, планината Немрут, Газиантеп, Урфа, Дара, Мардин, Диарбекир, Хасанкейф, Ван, Доубаязит, Карс, древният град Ани, Ерзурум, манастирът Сумела, Трабзон, Самсун
Дата: 06-18.04.2021
Една магнетична и вълнуваща екскурзия, която ще Ви потопи в разкритието на един много древен свят. Една приказка за една много древна земя….. заповядайте на това интересно пътешествие с нас!
Ден 1 Бургас/ възможност за отпътуване от Варна/ – Анкара
Сутринта отпътуване, вечерта пристигане в Анкара. Настаняване в хотел и нощувка.
Ден 2 Анкара – Адъяман  (закуска и вечеря)
Кратка туристическа програма из турската столица Анкара. Отпътуване за Адъяман. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 3 Адъяман – планината Немрут – Газиантеп (закуска и вечеря)
По желание рано сутринта, на изгрев, изкачване на планината Немрут (3000 м). Там е известният погребален комплекс на Антиох І (69–36 г.пр.Хр.), направил първия опит за обединение на западния и източния култ. На върха от двете страни на билото (изток и запад) са известните статуи (по-скоро главите им) на Аполон, Зевс, Херкулес и свещени животни. Падналите глави на 8-10-метровите каменни статуи на богове имат индивидуални черти и са в елинистичен стил. Предполага се, че са изработени през 63 г. пр. Хр. Царството се казвало Комагена (името идва от асирийското Кумуху). Комплексът е бил духовна семинария. През 1987 г. мястото е обявено от ЮНЕСКО за част от световното наследство. Отпътуване за Газиантеп. Настаняване в хотел и нощувка.
Ден 4 Газиантеп – Урфа (Шанлъурфа) (закуска и вечеря)
Посещение на Музея на мозайките в Газиантеп. Отпътуване за Урфа. Библията и Коранът твърдят, че в Урфа (Шанлиурфа, което в превод означава Славната Урфа) са родени Авраам (Ибрахим) и пророците Йезекия, Йов и Илия. Градът се е казвал Едеса и Моисей е живял тук като овчар 7 години преди да се върне в Египет. Тук за пръв път е разрешено на християните да изповядват свободно религията си. Пещерата, в която се смята, че е роден пророкът Ибрахим (Авраам според християнските текстове), е превърнала града в едно от най-важните места за поклонничество от Средновековието насам. В центъра на града има парк с изкуствено езеро – Езерото на свещената риба („Балъклъ гьол”), където местните и туристите хранят с хляб хилядите риби. Там Авраам е бил хвърлен в огъня от Нимрод. Според мита, огънят се е превърнал в езеро, а дървата от кладата – в риба. Нощувка.
Ден 5  Урфа – Дара – Мардин (закуска и вечеря)
Разглеждане останките от античния град Дара (на 30 км югоизточно от Мардин). В миналото градът е бил  важно място в Горна Месопотамия.  Името си носи от Дарий I, а в оригинал от  персийски „Darayavaush“ означава „крал“. След победата на Александър Велики над персите този регион преминал под господството на Селевкидите. По-късно град Дара е бил завладяван последователно от римляните, партите, византийците, сасанидите и арабите, след което районът е включен в турските територии.Пътуване към Мардин, разположен на границата между Анадола и Месопотамия. На арамейски името на града означава „крепост“, а историята му започва от потопа.  Каменната архитектура на града е единствена по рода си в цял свят. Сградите са фантастична смесица от персийска, арабска и селджукска архитектура. Къщите и конаците му са от жълт камък, с арабски арки и тесни сукове между тях.  Наричат Мардин турският Ерусалим. Тук има над 20 уникални пещери, в които са се криели от преследване ранните християни. Мардин е с облик на музей на открито. Разглеждане забележителностите на града – Касъмие Медресе, Голямата джамия, сирийския манастир Дейрул-Зеферан, Стария град с украсените си с каменна резба къщи,  църквата Кърклар (Св. 40 мъченици“), построена през 569 г. и др. Свободно време. Настаняване в хотел и нощувка.
Ден 6 Мардин – Диарбекир – Хасанкейф – Батман (закуска и вечеря)
Пътуване към Диарбекир и разглеждане на забележителностите му – крепостните стени от черен базалт, укрепения замък със куполна базилика, джамия и дворец от времето на царство Артуклу и др.  Отпътуване за Хасанкейф и посещение на руините на древната столица на турското царство Артуклу – най-атрактивният и дълъг за средновековните разбирания мост над Тигър, и двореца. Всичко това предстои да бъде потопено от водите на строящия се наблизо язовир. Настаняване в хотел в  района на гр. Батман и нощувка.
Ден 7 Батман – Ван (закуска и вечеря)
Пътуване към древния град Ван, един от най-големите градове в Мала Азия, чиято история започва през 5000 г.пр.Хр. Разположен е на езерото Ван – най-голямото и най-необикновеното в Турция – 3 738 кв.км от солена вода, заобиколена от мощни вулканични конуси. Уникално е с това, че се намира в планината, и неговата вода….. никъде не изтича. През ІХ в.пр.Хр. град Ван става столица на арменското царство Урарту с името Тушпа. Вавилонците го наричали царство Урарту, а персийците – Армения. Разглеждане забележителностите на модерния университетски град, наричан „перлата на Изтока”. Можете да посетите арменската църква на Светия кръст, построена през 921 г.  на о. Акдамар в езерото Ван. Тук е разказана почти цялата библейска история: от Адам и Ева до Давид и Голиат. свободно време с възможност за къпане в солените води на ез. Ван. Настаняване в хотел и нощувка.
Ден 8 Ван – Доубаязит – Карс (закуска и вечеря)Пътуване към град Доубаязит и разглеждане на великолепния дворец на Исак паша (XVIII в.), разположен в подножието на Арарат – изумително съчетание от персийска, селджукска, грузинска и арменска архитектура. Портите му днес красят парадния вход на Ермитажа в Санкт Петербург. Много прочут местен десерт е ашурето, наричано „десертът на Ной”. Пътуване към Карс. Настаняване в хотел и нощувка.
Ден 9 Карс – древният град Ани – Ерзурум (закуска и вечеря)
Карс, древна столица на арменското царство, винаги е бил спорна територия между Турската и Руската империи и за него са се водили безброй войни. Разглеждане на забележителностите – крепостта на Карс и легендарния древен град Ани – старата столица на Армения по времето на Багратидите (Х в.), Църквата на Светите апостоли (Х в.), сега джамия, каменния мост (ХVІІІ в.) и др. Днес Карс е известен и с кашкавала и меда си, които ще имате възможност да опитате. Пътуване до Ерзурум (200 км). Настаняване в хотел и нощувка.
Ден 10 Ерзурум – манастира Сумела – Трабзон (закуска и вечеря)
Разходка из Ерзурум. Добре известен е фактът, че именно тук през 622 г. е свикан събор, на който е оказан безрезултатен натиск върху арменците за присъединяването им към Православната църква. От тогава арменското християнство е отделно. На път към Трабзон се посещава манастира Сумела, един от най-старите християнски храмове в света, създаден в чест на Дева Мария или Черната Богородица от Сумела. Изсечен е изцяло в пещера в стръмни отвесни скали. Пристигане в Трабзон. Настаняване в хотел и нощувка.
Ден 11 Трабзон – Самсун  (закуска и вечеря)
Разглеждане на град Трабзон, важен укрепен център още от времето на Византийската империя. Алексей Комнин бяга тук след детронирането си в Константинопол през ХІІ в. И така градът става столица на християнска държава около 250 години (до 1461 г.), когато е превзет и става част от Отоманската империя. От това време са запазени църквата „Св. София”(ХV в.), джамията Фатих, бившата катедрална църква „Вси светии”, джамията Йеникума, бившата църква „Св. Евгений”. Градът е известен с това, че в циментовата замазка на средновековната му крепост са добавяли яйчен белтък. Пътуване към Самсун, град още от античността, бил е под гръцко, македонско, византийско, селджукско и накрая отоманско управление. Винаги е бил важно пристанище и оттук Кемал Ататюрк е започнал да отвоюва и да създава новата турска държава през 1919 г. Кратка обиколка на централната част на града. Нощувка в Самсун.
Ден 12 Самсун – Сафранболу – Истанбул (закуска)
Пътуване към Истанбул. Спирка в Сафранболу – древен град, в списъка на ЮНЕСКО на градове–паметници. Името му идва от шафран – вид минзухар, който расте там, и от който се произвеждат прочутата подправка и боя. Разглеждане на забележителностите – Кервенсарая и хамама на Джинджи ходжа, джамиите, часовниковата кула, Кметството и фонтаните и др. Пристигане в Истанбул, настаняване в хотел и нощувка.
Ден 13    Истанбул – Бургас- Варна (закуска)
Отпътуване за България. Пристигане вечерта.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
->Транспорт с туристически автобус 3*;
->1 нощувка в стая с две легла в хотел 3-4* в Анкара;
->1 нощувка в стая с две легла в хотел 3-4* в Адъяман;
->1 нощувка в стая с две легла в хотел 3-4* в Газиантеп;
->1 нощувка в стая с две легла в хотел 3-4* в Шанлъурфа;
->1 нощувка в стая с две легла в хотел 3-4* в Мардин;
->1 нощувка в стая с две легла в хотел 3-4* в Батман;
->1 нощувка в стая с две легла в хотел 3-4* във Ван;
->1 нощувка в стая с две легла в хотел 3-4* в Карс;
->1 нощувка в стая с две легла в хотел 3-4* в Ерзурум;
->1 нощувка в стая с две легла в хотел 3-4* в Трабзон;
->1 нощувка в стая с две легла в хотел 3-4* в Самсун;
->1 нощувка в стая с две легла в хотел 3-4* в Истанбул;
->12 закуски;
->10 вечери;
->Изкачване с микробус на планината Немрут;
->Разглеждане на Музея на мозайките в Газиантеп;
->Туристическа програма в Урфа;
->Туристическа програма в Мардин;
->Разглеждане останките на античния град Дара;
->Туристическа програма в Диарбекир;
->Туристическа програма в Хасанкейф;
->Туристическа програма във Ван;
->Туристическа програма в Доубаязит;
->Туристическа програма в Карс;
->Разглеждане на древния град Ани;
->Туристическа програма в Ерзурум;
->Посещение на манастира Сумела;
->Туристическа програма в Трабзон;
->Туристическа програма в Самсун;
->Туристическа програма в Сафранболу;
->Екскурзоводско обслужване на български език от лицензиран от Министерството на туризма в Турция екскурзовод.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
->Входните такси на посещаваните по програмата обекти;
->Застраховка за времето на пътуването – по 2 лв. на ден (мед. застраховка е с покритие 10 000 €);
->Напитки по време на храненията и др.разходи от личен характер.
България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com