ПОЧИВКИ НА ДАРДАНЕЛИТЕ

0
Цена
от240 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1554

Защо да изберете нас?

  • Страхотни цени
  • Перфектно обслужване
  • 5 звездно преживяване
  • Всичко от което имате нужда

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
ПОЧИВКА НА ДАРДАНЕЛИТЕ- между Европа и Азия
Цена:240 лева от Бургас
Цена: 270 лева от Варна
/5 нощувки, със закуски и вечери/
хотел Гранд Едже, Чанаккале/ или подобен/
Дата: 21-26.05.201, 24-29.09.2021
1 ден- Отпътуване от Варна 04:00 ч. , от Бургас в 06.30 ч. по маршрут ГКПП Малко Търново – Чанаккале.
2 ден- Пристигане в гр. Гелиболу сутринта. Преминаване на Дарданелите с ферибот. Пристигане в хотела в Чанаккале. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3 ден- Закуска. Свободно време за почивка.
По желание  туристическа обиколка на забележителностите на града: Крепостта Чименлик, построена през 1462 г. от султан Мехмет II, в която днес се помещава военноморският музей на града; старата чаршия, крайбрежната улица, паметника на Ататюрк, репликата на Троянския кон подарена на града от актьора Брат Пит през 2004г.,свободно време. Вечеря. Нощувка.
4 ден- Закуска. Свободно време за разходки или екскурзия по желание. По желание отпътуване за остров Гьокчеада.  Наричат о.Гьокчеада Crazy Island, заради постоянният вятър, който предоставя отлични условия за ундсърф. Островът е изключително живописен, а хората са изключително гостоприемни.
Живописният път, се вие през хълмове, маслинови и иглолистни гори, минава през старинни селца и отвежда до малки плажове, красиви заливи и под сянката на многовековни дървета. До 1923 година островът е бил част от Гърция.
Тук се намират:
Зейтинли (Zeitinli köy )– малко живописно селце с тесни калдъръмени улички. В центъра на Зейтинли има няколко малки кафенета известни още с домашно приготвения си крем Карамел и Малеби.
Бадемли (Bademli köy) – друго малко селце, разположено на висок хълм в северната част на Гьокчеада. Отново тесни каменни улички, каменни къщи и невероятна гледака към морето и гръцкия остров Самотраки.
Дереккьой (Dereköy) –  отдалечено от всички населени места, това е най-голямото село в Гьокчеада, но е било изоставено преди години. Хората се завръщат към това място, но все още празните калдъръмени улици, каменните къщи, старинните обществена перална и преса за добиване на зехтин са чудесен декор за любителите на фотографията.
Тепекьой (Tepeköy) – намира се в северната част на острова в блозост до вулкана  и е най-високата част на острова. Тепекьой също е красиво селце с тесни каменни улички и къщи и чудесна гледка.
Калекьой (Kaleköy)  се намира на брега в североизточната част на Гьокчеада срешу остров Самотраки. Калекьой е малко пристанище за яхти и рибарски лодки, има отркит пазар за сувенири и множество гръцки и турски рибни ресторанти, кафета и клубове до крайбрежната алея. Непосредствено до Калекьой се изгига хълм с остранки от крепост и изключителна гледка по време на залез към остров Самотраки.
Посещение на
Гьокчеада – център (Gökceada center)– еклектично градче с малки магазинчета, ресторанти, сладкарници, бръснарници и открит неделен Пазар за плодове, зеленчуци, подправки и разни дреболии. Центърът на Гьокчеада е на 6 км от пристанището и на 12 км от плажа Айдънджък.
Свободно време за плаж. Отпътуване за Чанаккале. Вечеря. Нощувка.
5 ден- Закуска. По желание еднодневна екскурзия до о. Бозджаада и възможност за плаж. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ден- Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
7 ден- Закуска. Отпътуване  Килитбахир и Кешан.
Посещение на Килитбахир.  Килитбахир е пристанищен град, разположен на най-тясното място на Дарданелите. Широчината на проливите на това място е 1300м, а отсрещният град е Чанаккале. Свободно време за разглеждане на крепостта Килитбахир, построена през 15в от завоевателя на Константинопол – Султан Мехмед II Завоевателя. Крепостта впечатлява със своята уникална архитектура под формата на катинар и е наричана „Ключ на морето“ Отпътуване до град Кешан.
Посещение на Кешан – свободно време за пазаруване в местна търговска верига. Пристигане в България късно вечерта.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
-> транспорт с комфортен и удобен автобус, пътни и фериботни такси
-> 5 нощувки със закуски и вечери в хотел 3***в Чанаккале
-> посещение на Калитбахир
-> посещение на Кешан
-> представител от фирмата по време на пътуването
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
-> панорамна обиколка на Чанаккале с лицензиран турски екскурзовод на български език- 10 евро
-> целодневна екскурзия до о.Гьокчеада с вкл.фериботни такси- 35 евро
  -> целодневна екскурзия до о.Бозджада с вкл.фериботни такси- 25 евро
България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com