ПРИКАЗНА АНАДОЛА И ВЛАК ИЗТОЧЕН ЕКСПРЕС

0
Цена
от899 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2488

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
ИЗЖИВЕЙТЕ ЕДНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ С НАС В ПРИКАЗНА АНАДОЛА И ВЛАК „ИЗТОЧЕН ЕКСПРЕС“
маршрут: Бургас- АНКАРА- влак „ИЗТОЧЕН ЕКСПРЕС“ със спирки Илич- Ерзурум- Ерзинджан- Дивриги- Сивас- КАРС- ИСТАНБУЛ- Бургас
Едно преживяване в което ще насладите на пътуването от влак, автобус и самолет, и ще успеете да разгледате интересните кътчета на АНАДОЛА
Дата: 24-28.03.2023
1 ден-
Отпътуване от Бургас в 00.10 ч. ул.Булаир срещу Хим.чистене- 899 лева
Отпътуване от Варна предния ден  в 21.30 ч. ул. Антим I- 929 лева
Преминаване през ГКПП Малко Търново и около обяд пристигане в турската столица Анкара. Настаняване в хотел. По желание обзорна автобусна екскурзия на столицата на Турция- Анкара с лицензиран турски екскурзовод на български език, която включва: мавзолея на Ататюрк, Археологическия музей, един от най-големите в Турция, представящ живота и бита на Анатолийските цивилизации, Анкарската крепост.
Нощувка.
2 ден- Закуска. Отпътуване с влака ИЗТОЧЕН ЕКСПРЕС /спални вагони по двама/ по маршрут Илич- Ерзурум- Ерзинджан- Дивриги- Сивас- КАРС
Маршрутът на влака „Източен експрес“ е дълъг около 1300 километра, започва от Анкара и достига до Карс – най-източната точка на Турция, като преминава през окръзите Кайсери, Сивас, Ерзинджан и Ерзурум. Пътуването по маршрута продължава 31 часа и половина. Влакът прави по около 2-3 часа почивка в съответните градове, в които ще имаме възможност да слезем и разгледаме с турски екскурзовод, придружаващ групата по време на цялото пътуване.
Илич
Илич е малко селце, което със стръмните си хълмове ще провери в каква форма сте. Селото има само една централна улица, традиционни къщи, разкошни гледки от върха на възвишението и много изписани чешми.
Ерзурум
Първото, което ще ви направи впечатление, е надморската височина на Ерзурум – над 2000 м. Това е един от турските градове с най-суров климат – тук зимата е продължителна, студена и с много сняг. Ерзурум има историческа цитадела, от която се разкрива красива панорама към околните планини. От 13-и век e също и мостът Чобандеде.
Студът има и свой плюс. С градски автобус за 10 минути можете да стигнете до един от най-добрите турски ски курорти – Паландьокен.
Ерзинджан
Край Ерзинджан можете да видите останки от един от най-добре запазените древни градове на Урарту (историческо царство от желязната епоха, което се е намирало около езерото Ван). Тук се намира и друг голям ски курорт – Ерган, с един от най-дългите лифтове в страната. На около 2 часа с лодка от града се намира и една удивителна, но малко позната природна забележителност – Тъмният каньон.
Дивриги
В Дивриги са запазени сгради от 12-и и 13-и век, които пазят едни от най-ранните примери за ислямско турско изкуство, включени и в световното наследство на ЮНЕСКО. Съвременният Дивриги е най-големият център за добив на желязна руда в Турция.
Сивас
Сивас съществува тук от над 4500 години, когато се смята, че първите хетски племена са се установили тук. Градът е в разцвета си по време на Селджуците и до днес можете да видите три религиозни училища (медресета) – Мави медресе, Шифайе медресе и Чифте минаре медресе, строени между 1218 и 1271 г. В Сивас има още исторически хамам, кервансарай, музеи, както и оживени площади със заведения, където животът кипи.
Карс
Който и пътеводител да отворите, ще ви препоръча да посетите Карс през зимата, за да видите замръзналите приказни езера, покритите със сняг планини и древни руини на зимното слънце. Саръкамъш е дестинацията за почитателите на ските, където се намира и една от най-дългите писти в света. Намиращото се край Карс езеро Чълдър пък е единственото в цяла Турция, което напълно замръзва през зимата. Не пропускайте да видите също крепостта и катедралата на Карс.
Пристигане в Карс. Настаняване в хотел. Нощувка
4 ден- Закуска. Възможност за разглеждане на Карс. Полет с TURKISH AIRLINES до Истанбул. Настаняване в хотел в Истанбул в кв. Лалели. Свободно време.
Възможност за вечеря в местен ресторант или вечеря на круизен кораб по Босфора с програма и вкл. вечеря.Нощувка.
5 ден- Закуска. По желание обиколка на азиатската част на Истанбул с посещение на двореца „Бейлярбей“ и двореца „Кючуксу“ Дворецът „Бейлярбей“ – фантазия от бял мрамор сред магнолиева горичка, построен през XIX в. на азиатския бряг на Босфора султан Абдул Азис, бил е лятна резиденция на султаните и място, където отсядали най-важните чуждестранни гости – една от тях е френската императрица Йожени, австро-унгарския император Йозеф и др. Дворецът „Кючуксу“ е ловна резиденция на Абдул Меджид I, разположен на брега, там където се вливат единствените реки в Босфора, той носи изтънчеността на т.нар. Османски барок, съчетаващ умело ориенталски и западни елементи. Около обяд отпътуване за България. Спирка за покупки в МОЛ FORUM и Лозенград.
Пристигане в Бургас привечер, във Варна късно вечерта.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с комфортен автобус от Бургас /Варна/ до Анкара и от Истанбул до Бургас /Варна/
 • билет в спален вагон за двама за влака „Източен експрес“ по маршрут Анкара- Карс
 • разглеждане на градовете- спирки по маршрута на влака с турски лицензиран екскурзовод на български език
 • самолетен билет с TURKISH AIRLINES Карс- Истанбул
 • 1 нощувка със закуска в хотел в Анкара
 • 1 нощувка със закуска в хотел в Карс
 • 1 нощувка със закуска в хотел в Истанбул
 • представител- придружител от фирмата по време на цялото пътуване
 • посещение на МОЛ FORUM
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • обзорна обиколка на турската столица Анкара с лицензиран екскурзовод- 15 евро
 • храненията във влака /възможни са такива във вагон-ресторанта срещу доплащане/
 • вечеря на круизен кораб по Босфора в Истанбул с вкл. вечеря и програма- 50 евро
 • обиколка на Азиатската част на Истанбул с посещение на двореца „Бейлярбей“ и двореца „Кючуксу“- 30 евро /включва транспорт, лизензиран турски екскурзовод на български език, входни такси и за двата двореца/
България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com