КСАМИЛ- ТРОПИЧЕСКИЯТ РАЙ НА АЛБАНИЯ

0
Цена
от520 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

6438

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
КСАМИЛ- ТРОПИЧЕСКИЯТ РАЙ НА АЛБАНИЯ
Маршрут: САРАНДА- КОРФУ- КСАМИЛ- ГИРОКАСТРО
Дата: 19-23.09.2024 Цена от Бургас: 520 лева

 

 1 ден- Отпътуване от Бургас предходния ден в 22.30 ч. от ул.Булаир с/у Хим.чистене по маршрут Солун-Йоанина-Какавия- Ксамил. Спирки по пътя. Пристигане следобед. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2 ден-
Закуска. Свободен ден или по желание срещу заплащане – целодневна екскурзия до остров Корфу с екскурзовод. Отпътуване с ферибот за Корфу сутринта. Пешеходна разходка в столицата Керкира, посещение на църквата Св.Спиридон, крепостта и свободно време за пазаруване по малките магазинчета. Връщане в Ксамил. Вечеря. Нощувка.
3 ден-
Закуска. По желание целодневна екскурзия  до Бутринт. Бутринт е едно от историческите места, запазили най-много от миналото на Албания като в капсула. Парченца от Древна Гърция, Римската империя, Венеция и Османската империя са разхвърляни по хълма край едноименното езеро, което свързва и разделя Албания с остров Корфу.Според проучванията Бутринт е населен още от праисторически времена, но достига своите славни времена по-късно. Седем века преди Христа древните гърци основават колония тук – Бутрос и я подсилват с крепостни стени. С идването на римляните градът процъфтява, а след приемането на християнството в Римската империя става и важен църковен център.
Отпътуване за плаж до Саранда – тропическия рай на АлбанияКурорта Саранда е едно красиво кътче от Южна Албания, състоящо се от кокетно селце, няколко заливчета и 4 малки островчета. Морето е плитко, топло и прозрачно с множество рибки. Заливчетата са покрити с бял пясък, заради което кръстихме мястото „албанското Бали“. До островчетата през топлите дни може да се иде с лодка или с водно колело.  Свободно време за разходка, плаж и обяд. /Съоръженията на плажа се използват срещу задължителна консумация или заплащане около 6 евро/. Връщане в хотела в Ксамил привечер. Вечеря. Нощувка.
4 ден-
Закуска. Свободен ден или по желание, срещу заплащане – целодневна екскурзия до Синьото око, Гирокастро –сребърната крепост на Албания и Тепелене – родното място на османския епирски владетел – Али Паша. Отпътуване от Саранда за посещение на Гирокастро, един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. По пътя посещение на  Синьото око – малък кристален извор, разположен сред прекрасен парк с невероятна природа и причудлива растителност, защитен обект на ЮНЕСКО./Посещението на езерото се осъществява само при добро и сухо време, поради характера на терена/.Пристигане в Гирокастро, наричан още Каменния град, заради добре запазените къщи от периода на Османската империя от 17 и 18 векове. Пешеходна разходка: старият град, родната къща на Енвер Ходжа – днес етнографски музей, крепостта с военния музей. Екскурзията продължава към Тепелене, родното място на Али Паша, един от най-жестоките османски владетели на албанските земи. Градчето се намира на левия бряг на река Вьоса на плато над реката. Историята го свързва и с посещението на лорд Байрон по тези места, пребивавал по тези места, признат за единственият британски и европейски благородник, който е имал смелост да пътува до Албания и да се срещне лично с Али Паша. Кратък престой в Тепелене за разглеждане на Крепостта, паметника на Али Паша, площад Лорд Байрон. Връщане в хотела в Ксамил. Вечеря. Нощувка.
5 ден-
Закуска. Отпътуване за България през Гърция. Пристигане в Бургас късно вечерта.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
  • Всички пътни и магистрални такси;
  • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 4**** в Ксамил / хотел Хексамил или подобен/
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“;
  • Пешеходна обиколка на Ксамил;
  • Водач от фирмата по време на пътуването и местен лицензиран екскурзовод;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Целодневна екскурзия до остров Корфу с посещение на столицата Корфу с включени фериботни такси – 65 евро /
  • Екскурзия до Бутринт с вкл.входна такса и плаж в Саранда- 25 евро
  • Екскурзия до Гирокастро, Тепелене и езерото-резерват Синьото око  – 35 евро
Ориентировъчни входни такси на обектите в Албания:
– Музея в Гирокастро – 200 леки;
– Крепостта в Гирокастро – 200 леки;
– Вход в Синьото око – 60 леки
България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com