САРАНДА И КСАМИЛ- ТРОПИЧЕСКИЯТ РАЙ НА АЛБАНИЯ

0
Цена
от480 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

5604

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
САРАНДА И КСАМИЛ- ТРОПИЧЕСКИЯТ РАЙ НА АЛБАНИЯ
Маршрут: САРАНДА- КОРФУ- КСАМИЛ- ГИРОКАСТРО- ЙОАНИНА
Дата: 22-26.05.2024  Цена от Бургас: 480 лева
Дата: 19-23.09.2024 Цена от Бургас: 520 лева

 

 1 ден- Отпътуване от Бургас предходния ден в 22.30 ч. от ул.Булаир с/у Хим.чистене по маршрут Дупница-Сандански-Кулата-Солун-Йоанина-Какавия-Саранда. Спирки по пътя.
Пристигане в Саранда следобед. Пешеходна разходка в Саранда, един от най-известните албански курорти, разположен край просторен залив на Йонийско море: крайбрежната алея, етнографският музей, градската порта, руините на античната синагога. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
2 ден-
Закуска. Свободен ден или по желание срещу заплащане – целодневна екскурзия до остров Корфу с местен екскурзовод на острова. Отпътуване с ферибот за Корфу сутринта. Пешеходна разходка в столицата Керкира, посещение на двореца на императрица Сиси „Ахилеон”, посещение на полуостров Канони с Мишия остров и манастрира „Панагия Влахерна”. Връщане в Саранда. Вечеря. Нощувка.
3 ден-
Закуска. По желание целодневна екскурзия за плаж до Ксамил – тропическия рай на Албания, намиращ се точно срещу остров КорфуКурорта Ксамил е едно красиво кътче от Южна Албания, състоящо се от кокетно селце, няколко заливчета и 4 малки островчета. Морето е плитко, топло и прозрачно с множество рибки. Заливчетата са покрити с бял пясък, заради което кръстихме мястото „албанското Бали“. До островчетата през топлите дни може да се иде с лодка или с водно колело.   Свободно време за разходка, плаж и обяд. /Съоръженията на плажа се използват срещу задължителна консумация или заплащане около 6 евро/. Връщане в хотела в Саранда привечер. Вечеря. Нощувка.
4 ден-
Закуска. Свободен ден или по желание, срещу заплащане – целодневна екскурзия до Синьото око, Гирокастро –сребърната крепост на Албания и Тепелене – родното място на османския епирски владетел – Али Паша. Отпътуване от Саранда за посещение на Гирокастро, един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. По пътя посещение на  Синьото око – малък кристален извор, разположен сред прекрасен парк с невероятна природа и причудлива растителност, защитен обект на ЮНЕСКО./Посещението на езерото се осъществява само при добро и сухо време, поради характера на терена/.Пристигане в Гирокастро, наричан още Каменния град, заради добре запазените къщи от периода на Османската империя от 17 и 18 векове. Пешеходна разходка: старият град, родната къща на Енвер Ходжа – днес етнографски музей, крепостта с военния музей. Екскурзията продължава към Тепелене, родното място на Али Паша, един от най-жестоките османски владетели на албанските земи. Градчето се намира на левия бряг на река Вьоса на плато над реката. Историята го свързва и с посещението на лорд Байрон по тези места, пребивавал по тези места, признат за единственият британски и европейски благородник, който е имал смелост да пътува до Албания и да се срещне лично с Али Паша. Кратък престой в Тепелене за разглеждане на Крепостта, паметника на Али Паша, площад Лорд Байрон. Връщане в хотела в Саранда. Вечеря. Нощувка.
5 ден-
Закуска. Отпътуване за България през Гърция. БОНУС: кратка спирка за посещение на Йоанина – областния град на Епир, разположен на красивото езеро Памвотис. Свободно време при Крепостта на града, свързана с управлението на Али Паша по време на османското владичество.  Пристигане в Бургас късно вечерта.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
  • Всички пътни и магистрални такси;
  • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 4**** в Саранда
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“;
  • Пешеходна обиколка на Саранда;
  • Бонус – Посещение на Йоанина;
  • Водач от фирмата по време на пътуването и местен лицензиран екскурзовод;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Целодневна екскурзия до остров Корфу с посещение на столицата Корфу град, двореца „Ахилеон“ и полуостров Канони с включени фериботни такси – 65 евро /входната такса за двореца Ахилеон се заплаща отделно – 6 евро
  • Целодневна екскурзия за плаж до Ксамил 15 евро
  • Екскурзия до Гирокастро, Тепелене и езерото-резерват Синьото око  – 35 евро
Ориентировъчни входни такси на обектите в Албания:
– Музея в Гирокастро – 200 леки;
– Крепостта в Гирокастро – 200 леки;
– Вход в Синьото око – 50 леки
България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com