СИМФОНИЯ ОТ ЛАЛЕТА В ПИТЕЩИ

0
Цена
от320 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4103

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
КРАЙОВА- ПИТЕЩИ И СИМФОНИЯ НА ЛАЛЕТАТА- БУКУРЕЩ
Дата: 19-21.04.2024
1 Ден – Отпътуване
• от Русе в 05:00ч (паркинга на ЖП гара);- 290 лева
• от Варна в 02:40ч (спирката на ул. Антим I);- 310 лева
• от Несебър в 01:00ч (магазин Жанет);-320 лева
• от Поморие в 00:30ч (Аквапарк на главен път);- 320 лева
• от Бургас в 00:10ч (Булаир, срещу химическото чистене)- 320 лева
Преминаваме през Дунав мост Русе-Гюргево.
Пристигане в Крайова. Днес е един от големите Румънски градове, но провинциален и спокоен, с приятна атмосфера. На мястото, където е разположен градът, е имало старинно римско селище. Римляните са построили крепост, която е била от тухли и камъни и нарекли селището Пелендава (Pelendava). Според археологически свидетелства на мястото, където днес се намира град Крайова, е имало голям град още в периода на ранното Средновековие. Жителите на града се гордеят с голямото количество добре запазени исторически паметници. Сред основните забележителности на град Крайова е катедралата на свети Димитър (St. Demetrius), която е построена през осемнадесети век, както и църквата на манастира Козуна (Kozunа) – тя е построена през петнадесети век и се смята за най-старата сграда в града.
• Сред интересните сгради е църквата на мадона Дуду (Мadona Dudu), която е построена в средата на осемнадесети век и е известна с красивите си мозайки. В града може да се види художественият музей на Крайова, който е бил построен през деветнадесети век по проект на френски архитект. В музея се съхраняват ценни произведения на изкуството на известни румънски творци, създавали шедьоврите си преди повече от век. За туристите е интересна къщата Банией (Bаniei), която е построена в края на седемнадесети век. В къщата е разположен етнографският музей.
• И не на последно място е площадът Михай Витязул – експлозия от цветя, фонтани, декоративни саксии, а в центъра – статуята на Михай Витязул. Всяка вечер край уникалните пеещи фонтани на площада се събират стотици хора. Църквата Св.Илия; Църквата Вси Светии; Старата църква Св.Георги; историческият музей и Музея на Изкуствата.
Посещение на парка Николае Романеску, по-известен като Бибеску – образец за паркова среда. Паркът привлича посетители със своята зоологическа градина, която няма входна такса, езерото и малките къщички от приказките, които впечатляват не само децата, но и възрастните. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден-
Закуска. Отпътуване за Питещи. Фестивал “Симфония на лалетата”  ще се проведе в румънския град Питещ тази година за 47-и път.
През ноември 1972 г. 3000 луковици на лалета са докарани, за да бъдат засадени в центъра на града. Три години по-късно Питещ вече има 58 000 лалета, а през пролетта на 1977 г. е получена най-красивата реколта. Това накарало ръководителите на местната публична администрация и ландшафтните специалисти – цветари да се заемат с разширяването на зелените площи на общината. Специалистът по градинарство, инженер Исак Иларие от Горж, който днес е жител на Питещ и наскоро навърши 90 години, бил толкова впечатлен от красотата на цветята и грижата за тях, че лансирал идеята за изложба “Симфония на лалетата. Така е поставено началото на фестивала. В целия парк са пръснати 15 различни цветни и ароматни локации за селфита и фотосесии. За декор на снимките служат и лехите с лалета с романтични и закачливи имена – White Marvel, Friendship, Worlds favourite, Golden Apeldoorn, Negrita, Stay Strong, Ms. Chen, Jumbo Pink, White Prince, Strong Cold, Hollyday Beauty, Bracha, Rosalie, Barcelona, Orange Juice.
Отпътуване за Букурещ. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден-
Закуска. Панорамна автобусна обиколка с разглеждане на Площадът на Съединението; Народният театър – символ на театралната бохема; Площадът на победата; Площадът на революцията; храмът на музиката „Атене“ – концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30м; Парламентът – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построен по проект на 26 годишно румънско момиче по времето на управлението на Николае Чаушеску; Патриархалната катедрала и дворец – духовен център на града, впечатляващи с класическия си стил с барокови елементи.
Посещение на катедралата „Св.Константин и Елена“, където се съхраняват мощите на Св. Димитър Бесарбовски- покровител на града. Свободно време. Отпътуване за България.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с комфортен автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Крайова
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Букурещ;
 • панорамна автобусна и пешеходна  обиколка на Крайова
 • панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Букурещ
 • посещение на Питещи и Симфонията на лалетата
 • представител на фирмата;
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • застраховка „Помощ при пътуване“
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Музей на изкуството в Крайова- 8 леи за възрастни, 5 леи за ученици, студенти и пенсионери;
 • Етнографски музей в Крайова – 8 леи за възрастни, 5 леи за ученици, студенти и пенсионери;
България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com