СОЛУН ПАРАЛИЯ КАТЕРИНИ МЕТЕОРА ЕДЕСА КАВАЛА

0
Цена
от255 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2090

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
СОЛУН- Паралия Катерини- Изворите на Афродита- МЕТЕОРА- КАЛАМБАКА ВЕРГИНА- Водопадите Едеса- КАВАЛА
Дата: 03-07.09.2021  / 4 дни, 3 нощувки със закуски/
от Бургас в 00.30 (спирката на Булаир срещу хим.чистене)-255 лева
от Сливен и Ямбол в 01.20 ч.(паркинг Кабиле)- 250 лева
от Стара Загора  в 02.40 ч. (от бензиностанция Лукоил на входа на града)-245 лева
1 ден- Пристигане в Солун преди обяд. Панорамна туристическа обиколка на града с автобус Бялата кула – един от символите на града, Националния театър, Паметниците на Филип и Александър Македонски, Арката на Галерий – построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите, Ротондата „Свети Георги„ , старата част на града и фото пауза на крепостта „Ептапиргио“ с чудесна панорама към Термаическия залив. Посещение на Църквата „Св. Димитър“ – Солунският чудотворец и покровител на града. Тук се съхраняват мощите на светеца и според поверието ако се докоснат с лявата ръка и човек силно си пожелае нещо, то желанието му се сбъдва. Свободно време за разходки по търговските улици „Егнатия“ и „Цимиски„ Отпътуване за Паралия Катерини. Настаняване в хотел. По желание вечеря в гръцка таверна с жива музика, а те са многобройни привличащи с уютната си атмосфера и неповторима музика.Нощувка.
2 ден- Закуска. Отпътуване за Метеора – комплекс от скални манастири, разположени над градчето Каламбака, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции.  Разглеждане на най-големия манастир: „Преображение Господне” (Великият Метеор), свободно време.Спиране за фото-пауза на място с красива гледка. Посещение на фабриката за икони и магазин за сувенири където ще имате възможност да си купите ръчно изработени сувинири, бижута и др. По пътя  посещение на Извора на Афродита. Легендата разказва за това място, че всяка вечер Афродита слизала и измивала лицето си с вода от извора. Така успяла за дълго да съхрани своята красота и младост. Посещение и на църквата Св.Параскева. Връщане в Паралия Катерини. Свободно време. Нощувка.
3 ден- Закуска. Отпътуване за Вергина – селището, което някога е било първата древна македонска столица Еге. Посещение на музея, съхранил гробницата на прочутия македонски владетел Филип II, баща на Александър Македонски и основател на Великата Македонска държава дала началото на елинизма.Посещение на музея във Вергина. Посещение на водопадите на Едеса, които имат интересна история. До 14 век водата се спуска от една висока скала в малко езеро в края на града, когато изведнъж решава да промени посоката си и да прекоси града, разделяйки се на множество малки реки. Така, водена от мистерия или геоложки феномен днес водата стига там, откъдето тръгва. Още през 17 и 18 век, пътешественици, посетили местността разказват за чудната скала, от която извират много водопади. Снимки с най-големият и красив водопад Каранос. Отпътуване за Кавала. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден-Закуска. Пешеходна екскурзия по старата част на града. Разглеждане на Аквадукта Камарес- символа на града, къщата на Мехмет Али, Имарета – някогашен приют за бедни, а в момента един от най-скъпите хотели в Кавала, изкачване до крепостта Кастро, от където се открива красив изглед на целия залив. Свободно време за снимки. По желание посещение на рибните ресторанчета или таверни на крайбрежната улица. Слеобед отпътуване за България.  Пристигане привечер.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
->транспорт с комфортен и удобен автобус
->пътни и магистрални такси в Гърция
->2 нощувки със закуски в хотел в Паралия Катерини 3*
->1 нощувка със закуска в хотел в Кавала 3*
->екскурзия до Водопадите Едеса и Вергина
->панорамна пешеходна обиколка на Кавала
->екскурзовод- представител от агенцията през цялото пътуване
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
->панорамна обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Солун- 10 евро
->целодневна екскурзия до Метеора с вкл.входна такса- 25 евро
->входна такса за Вергина и гробницата на Филип II- 12 евро
->входна такса за крепосста Кастро в Кавала- 1.50 евро
-> вечер в гръцка таверна с музика- 25 евро
->курортна такса за Гърция- 1.50 евро/заплаща се на рецепция в хотела/
->разходи от личен характер
България, Бургас 8000
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com