ТАЙЛАНД- ВЕКОВНА КУЛТУРА И ЕКЗОТИКА

0
Цена
от3,699 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1800

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

…let’s travel 
Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
Ден 1. Полет до Банкок 
Посрещане на летището в Банкок и трансфер до Хуа Хин. Свободно време. Нощувка в района на Хуа Хин.
Ден 2. Хуа Хин  
Закуска. Ще имате свободен ден или полудневна обиколка на Хуа Хин с включен обяд (пакет „Допълнителни екскурзии“). Ще посетите градския пазар. След това продължавате към гарата, която е една от най-старите в цял Тайланд. Ще имате възможност да опитате местната кухня в тайландски ресторант. След обяда продължавате към „Мригадаяван“ – двореца на любовта и надеждата, построен от крал Рама IV през 1923 г. Дворецът е разположен на границата между Хуа Хин и Ча Ам и е служел за лятна резиденция на краля. Обиколката завършва с посещение на Као Такиаб, известно като “Планетата на маймуните” заради огромния брой маймуни, които го населяват. Нощувка в района на Хуа Хин.
Ден 3. Хуа Хин – Канчанабури 
Закуска. Ще поемете на 3-часово пътуване към Канчанабури, столица на едноименната провинция. По пътя ще спрете, за да посетите плаващия пазар Дамноен Садуак в провинция Рачабури. Ще се насладите на разходка с лодка, от която ще можете да видите и традиционните тайландски къщи на брега на реката и ще усетите начина, по който местните живеят. В Канчанабури ще посетите музея Жеат. Името на музея е дадено от страните, участвали в изграждането на т.нар. „Линия на смъртта“ (линията Бирма) по време на Втората св. война. Следва посещение на Военното гробище Дон-Рак. Нощувка в района на Канчанабури.
Ден 4. Канчанабури – Аютая 
Закуска. Ще посетите моста над река Куай, където ще се повозите с „Железницата на смъртта“, построена от затворници по време на Втората световна война. Черният железен мост е известен в целия свят, благодарение на няколко филма и книги. Той е донесен от остров Ява от японската армия и сглобен отново под японски надзор от съюзнически военнопленници като част от Железницата на смъртта, която свързва Тайланд с Мианмар. Следва трансфер до Аютая и нощувка в района.
Ден 5. Аютая – Банкок
Закуска. Отправяте се към храмовете в Аютая, където ще видите Уат Монгол Борпит – внушителна сграда, в която се помещава голяма бронзова статуя на Буда. Първоначално е бил закрепен извън Големия дворец на изток, но по-късно е преместен на сегашното място. Уат Пра Срисанпеч – най-големият храм в Аютая, познат със своята впечатляваща редица от възстановени ступи (куполи). Големият дворец в Банкок също е получил архитектурно влияние от този храм. Този храм е бил използван като кралски дворец от няколко крале на Аютая. Уат Яи Чай Монгол– се намира на югоизток от града и се забелязва от голямо разстояние със своята отличително висока ступа (Ступа на Великата победа). Храмът е построен от първия крал на Аютая – Раматхибоди I, а ступата от крал Наресуан Велики, като възпоменание на победата над бирманците. След пристигането в Банкок Ви предстои свободно време или разходка с лодка по живописната река Чао Прая и каналите на Тонбури, известни като „klongs”. Ще посетите Храмът на Зората (Уат Арун) – едно от най-красивите и разпознаваеми места в Банкок. Състои се от огромна, издължена кула, заобиколена от четири по-малки. Нощувка в района на Банкок.
Ден 6. Банкок
Закуска. Свободно време или полудневна обиколка на града, три от най-величествените храма в Банкок и Големия дворец (пакет „Допълнителни екскурзии“). Храмът на Златния Буда (Уат Траимит) е дом на най-голямата златна статуя в света (3 м висока с тегло 5,5 т). Храмът на Полегналия Буда (Уат Пхо). Статуята е дълга 45 м, покрита със злато. Храмът на Изумрудения Буда (Уат Пра Каев) е част от Кралския дворец и е един от най-свещените будистки храмове в Банкок. Статуята на Буда, е направена от цял къс зелен нефрит. Ще разгледате и Кралския дворец – комплекс от сгради, разположени в сърцето на Банкок. Дворецът е една от най-известните туристически атракции в Тайланд. По желание, може да вечеряте на лодка по река Чао (предлага се на място и се провежда при благоприятни метеорологични условия). Очаква ви незабравима вечер, изпълнена с емоции, екзотични вкусове и колоритни сцени по течението на „реката на кралете“ в Банкок. Нощувка в района на Банкок.
Ден 7. Банкок – Ко Чанг/Патая
Закуска. Напускане на хотела и трансфер към екзотичния остров Ко Чанг или курортния град Патая. След като се настаните в хотела ще имате свободно време. Нощувка в Ко Чанг/Патая.
Ден 8 – 12. Ко Чанг/Патая
Закуска. Следващите дни ще се насладите на незабравима почивка под слънчевите лъчи на брега на Тайландския залив.
Ден 13. Полет до България
Закуска. Трансфер до летището. Полет към София.
В цената е включено:
– Двупосочен самолетен билет
– Всички летищни такси (23 кг регистриран и 7 кг салонен багаж)
– Трансфер (Летище-Хотел-Летище)
Модерен автобус с климатик
– Настаняване
Отлични 4* хотели според местната категоризация с право на избор в Патая или Ко Чанг
– Храна
12 закуски в хотелите
– Незабравими екскурзии
Плаващия пазар „Дамноен Садук“; мостът на р. Куай и „Железницата на смъртта“; Аютая
– Водач с български език
Ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата
Допълнително заплащане:
– Задължителна медицинска застраховка с покритие 50 000 евро за лица до 69г.: 74 лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
– Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 799 лв. ( за Патая); 1199 лв. (за Ко Чанг)
– Туристическа виза за еднократно посещение на Кралство Тайланд: 35 евро
– В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор
Ние ви препоръчваме:– Пакет „Допълнителни екскурзии“: 299 лв.Полудневна обиколка на Хуа Хин;
Полудневна екскурзия в Банкок с Големият дворец;
Полудневна екскурзия в Томбури клонгс и храма Уат Арун- Пакет „Вечери“ (имате възможност за избор):4 вечери по програмата: 199 лв.
6 вечери в хотел в Ко Чанг: 299 лв.
6 вечери в хотел в Патая: 249 лв.– Застраховка „Отмяна на пътуването“
България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com