ТОСКАНА – РОМАНТИЧНА ВЪЗДИШКА

0
Цена
от1,099 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1920

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

 …let’s travel 
Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,   гр.Бургас 8000  ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
Програмата на екскурзията включва:
Ден 1: Полет до Рим
След кацането си вечерта в Рим ще се отправите към хотела. Нощувка в района на Рим.
Ден 2: Орвието – Вал Дорчия – Пиенца – Бано Виноне
Закуска. Ще се отправите към Орвието – прелестен античен град, известен със своята уникална катедрала. В този очарователен град,
пълен с интересна история, кокетни заведения и прелестна природа, цари неподправената италианска атмосфера на спокойствие и усет към живота и красотата в него. По-късно ще посетите региона на Вал Дорчиа, в южната част на Тоскана, известен на всички любители на Италия със своите прекрасни хълмове. Тук се преплитат ренесансовата архитектура с естествената дива природа. Ще разгледате очарователния град Пиенца – една от перлите на Ренесанса (под егидата на ЮНЕСКО) и Бано Виноне, средновековно селище, известно със своите термални бани. Трансфер до комфортен 4* хотел, намиращ се в сърцето на Тоскана.
Ден 3: Свободно време или екскурзия до Перуджа и Асизи

Закуска. Ще имате свободно време, за да усетите романтиката и вълшебството на Тоскана. По желание може да посетите завладяващите градове: столицата на Умбрия – Перуджа и Асизи, родното място на св. Франциск (пакет „Допълнителни екскурзии“). Сгушен сред хълмовете на Апенините, Перуджа предлага чудесен изглед към ез. Тразимено, а свещеният Асизи е един от най-ценените от вярващите италиански градове, който често е посещаван от поклонници. Връщане в хотела.

Ден 4: Флоренция
Закуска. Културното и историческо влияние на Флоренция е поразително (предлага се на място). Разцветът на Флоренция в изкуството, културата и международната търговия започва през XIII в. и достига върха си през XV в. под управлението на Медичите. Флоренция се счита за люлката на Ренесанса, където са живели и творили майстори като Леонардо да Винчи, Джото и Микеланджело. През 1982 г. това незабравимо и красиво място е обявено от ЮНЕСКО за световното културно наследство. Основните забележителности включват една от най-големите катедрали в Италия – „Дуомо“. Куполът е един от архитектурните шедьоври на Ранния Ренесанс и върхово постижение на инженерната мисъл. Връщане в хотела.
Ден 5: Сан Джиминяно
Закуска. Известен със своя средновековен облик, Сан Джиминяно очарова и привлича множество туристи с многобройни кули (пакет „Допълнителни екскурзии“). Днес от тях са останали само 14. Ще видите двореца с чудно красив двор и изографисани стени, забележителна църква и музей на виното. Връщане в хотела.
Ден 6: Монтепулчано
Закуска. Отправяте се към Монтепулчано – едно от най-високо разположените тоскански градчета (пакет „Допълнителни екскурзии“).
Зад крепостните стени ще откриете невероятно богатство на ренесансови църкви и дворци – двете градски порти, градския площад, цр. Сан Биаджо. Специфичното за града червено вино носи благородното име Vino Nobile di Montepulciano. Връщане в хотела.
Ден 7: Сиена 

Закуска. Ще посетите Сиена, смятан за един от най-красивите италиански градове (предлага се на място). Целият исторически център на Сиена е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Ще бъдете очаровани от атмосферата на средновековни, готически паметници на „Пиаца дел Кампо“, построени между XII и XV в. Катедралата на Сиена, в романо-готически стил се смята за една от
най-красивите в Италия. Същият ден ще имате възможност да опитате висококачествени зехтинови масла и вина от региона. Връщане в хотела.

Ден 8: Полет до България
Закуска. Трансфер към летището. Полет обратно към София.

България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com