ТУЛЧА ДЕЛТАТА НА ДУНАВА ОДЕСА ТИРАСПОЛ БРАИЛА КОНСТАНЦА

0
Цена
от295 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

917

Защо да изберете нас?

  • Страхотни цени
  • Перфектно обслужване
  • 5 звездно преживяване
  • Всичко от което имате нужда

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

 …let’s travel 
Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
Посетете с нас Украйна, Молдова и Румъния!
ТУЛЧА- ДЕЛТАТА НА ДУНАВА- ОДЕСА- ТИРАСПОЛ- БРАИЛА- МАМАЯ- КОНСТАНЦА
Дата: 09-14.11.2021
1 Ден-  Отпътуване от Бургас в 02.00 ч.- 295 лева, от Варна в 04.30 ч.- 275 лева
Пристигане в Тулча около обяд- столица на „Дунавската делта“ – панорамна обиколка: Българската църква „Св. Георги“ от 1857 г.; в нейна близост се е намирала къщата, в която е живял Стефан Караджа; площада с паметника на Мирча Стари; църквата „Св. Никола“ от 1865 г. и паметника на Независимостта.
Свободно време в Тулча или по желание и срещу доплащане: екскурзия по делтата на река Дунав (около 2,5 часа) – биосферен резерват със световно значение под егидата на ЮНЕСКО с площ от 4152 кв. км. Резерват с най-богато разнообразие на птичи видове в света (над 300 вида), кръстопът за прелетните птици от три континента, движещи се по пет въздушни коридора. Място, където могат да се видят застрашени и редки видове, а също така и над 45 вида сладководни риби в многобройните езера и блата, извънредно богата на растителност – над 50 вида дървета и храсти, обвити с лиани, хмел и шипка. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 Ден- Закуска. Отпътуване за Одеса, пристигане след обяд. Наричат Одеса перлата на украинското Черноморие с най-прочутото пристанище.  Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзии по желание:
Панорамна-пешеходна екскурзия с екскурзовод. Административният център – разположен на Приморския булевард и едно от най- красивите кътчета на града, откъдето морското пристанище се спуска знаменитата Потьомкинска лестница, ул. Дерибасовска, Приморския булевард, двореца на Граф Воронцов и паметника на херцог дьо Ришельо и Екатерина Велика, Националния Театър за Опера и Балет, Одеския Археологически музей. Свободно време. Нощувка.
3 Ден – Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия до Тираспол, Р.Молдова. Тираспол е един от най-красивите градове в Молдова, столица на непризнатата Преднестровска молдовска республика. Той е разположен на левия бряг на река Днестър. През 1792 година по лична заповед на Александър Суворов, на този бряг на реката, който по това време се явявал и граница между Руската и Османската империя, се строи град под името Срединная. Така възниква сегашния Тираспол.Панорамна автобусна обзорна обиколка и разглеждане на сградата на Парламента, паметника на великия руски пълководец Суворов, сградата на Общината и паметника на Ленин, Дом Советов, Храм Рождество Христово. Свободно време. Връщане в Одеса. Нощувка.
4 Ден- Закуска. Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзии по желание:
Посещение и разглеждане на Националния Одески Театър –  за Опера и балет и музея на театъра ( включва входна такса и екскурзоводско обслужване) – най-старият театър в Одеса, издигнат в необароков стил през 1887 година по проект виенските архитекти Фердинанд Фелнер и Херман Хелмер, които са проектирали сградите на театрите във Виена, Будапеща и други европейски градове.  По желание вечеря в ресторант с национална кухня и музика на живо ( включва вечеря с тристепенно меню, алкохолна и безалкохолна напитка по 1 брой). Нощувка.
5 Ден- Закуска.
Отпътуване за Браила-старо селище разположено на р.Дунав. По време на Османското владичество градът е известен с името Ибраил.Своя разцвет преживява в началото на 20 в. като неговото пристанище е важен пункт за внос и износ на стоки от Румъния.Обсаждан няколко пъти и освободен от турците от Михай Витязул.По силата на Одринския мирен договор от 1829г. Браила става част от Влашко,но до голяма степен историята на този град е свързана с България.Преди повече от век, именно на този дунавски бряг са слезли стотици български емигранти -търговци,градинари,хъшове.Всеки българин,който не е можел да „диша” в поробената ни Родина е идвал тук в „спасителната земя”.Може да се каже ,че в голяма степен този град е бил създаден от българи и благодарение на нашите сънародници в края на 19в. е изживял икономически и културен подем.Това кътче румънска земя все още пази спомена за Браилските бунтове и техния организатор Г. С. Раковски“, за Ботев написал върху грубата маса на една браилска кръчма”На прощаване”.По тези улици е пристъпвал и младият Вазов, живял няколко месеца с хъшовете в кръчмата на Странджата. Посещение на музея и Българската църква.Настаняване в хотел. Нощувка.
6 Ден- Закуска.
Отпътуване за Констанца. Пешеходна обиколка с екскурзовод и посещение на забележителностите на града: Пристанището,старото казино/символа на града/ известно като перлата на Констанца;  Генуезкият фар;  катедралата „Свети Петър и Павел“; джамията Махмуди;  Археологическият музей;  дървената църква „Св.Мина“.По желание посещение на новия аквариум в Констанца, който показва разнообразието на подводния свят.Свободно време в центъра на старата част на града, където ще имате възможност в малките уютни ресторантчета да пиете кафе или да опитате румънска мамалига/ царевична каша, поднесена със сметана или сирена пожелание/
Отпътуване за Мамая и обиколка на курорта, който се слави като най-големия и модерен в Румъния. Преминаване и през най- известните румънски курорти, които носят имена на планети Марс, Венера, Юпитер. Пристигане късно вечерта.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•транспорт с комфортен и удобен автобус
•пътни и магистрални такси
•1 нощувка със закуска в хотел в Тулча
•3 нощувки със закуски в хотел в Одеса
•1 нощувка със закуска в хотел в Браила
•екскурзоводско обслужване по маршрута
•панорамни обиколка на Тулча
•панорамна и пешеходна обиколка на Мамая и Констанца
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходка с корабче по делтата на Дунава – 25 евро
•панорамна обиколка на Одеса с екскурзовод- 10 евро
• еднодневна екскурзия до Тираспол с екскурзовод- 15 евро
•Посещение и разглеждане на Националния Одески Театър –  за Опера и балет и музея на театъра ( •включва входна такса и екскурзоводско обслужване) – най-старият театър в Одеса, издигнат в необароков стил през 1887 година по проект виенски архитекти- 15 евро
•Вечеря в ресторант с национална кухня и музика на живо ( включва вечеря с тристепенно меню, алкохолна и безалкохолна напитка по 1 брой)- 20 евро

България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com