В КРИСТАЛНИЯ СВЯТ НА СВАРОВСКИ И ИНСБРУК ДИАМАНТЪТ НА ТИРОЛ

0
Цена
от899 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

970
6 дни

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
В КРИСТАЛНИЯ СВЯТ НА „СВАРОВСКИ“ И ИНСБРУК- ДИАМАНТЪТ НА ТИРОЛ
ЛЮБЛЯНА- замакът ХЕРЕНХИМЗЕЕ- ВАТЕНС- ИНСБРУК- замакът НОЙШВАНЩАЙН- МЮНХЕН- ВИЕНА- БУДАПЕЩА
Дата: 12-17.08.2022
1 ден-БУРГАС- ЛЮБЛЯНА
Отпътуване в 20.30 от Бургас/ ОМВ на Метро/- 899 лева.
Отпътуване в 21.40 от Сливен и Ямбол  / паркинг Кабиле на магистралата/- 895 лева,
Отпътуване в 22.40 от Стара Загора / бензиностанция Лукойл на входа на града /- 890 лева,
Отпътуване в 23.40 от Пловдив /бензиностанцията до Хепи на магистралата/-885 лева,
Отпътуване в 00.50 от София  /Руски паметник/- 880 лева
Следобяд пристигане и разглеждане на Любляна – столицата на Словения – един град с душа. Разглеждане на стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, къщите в стил Сецесион и шедьоврите наизвестния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.
2 ден- ЗАМАКЪТ ХЕРЕНХИМЗЕЕ- ВАТЕНС- ИНСБРУК
Закуска. Отпътуване за eзерото Химзее– най-голямото езеро в Бавария. Посещение на двореца Херенхимзее, копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски (до замъка се пътува с корабче): Лудвиг ІІ купува острова през 1873 г. с мисълта да построи на него новия Версай. Всъщност, мястото до Етал, където сега се намира един от дворците му Линдерхоф, е било планувано за дворцовото копие, но теренът се оказал твърде малък. При пребиваването си в Париж, самотният крал изучавал архитектурата по времето на Луи XIV, на когото подражавал. В двореца има 70 стаи, от които 50 никога не са завършени. Лудвиг живял тук за общо само 10 дни през септември 1885. След две години и островното бижу отваря врати за туристите. Съдбата на кралската сграда е подобна на Нойшванщайн– за съжаление е недовършена.
Отпътуване към малкото градче Ватенс, на 20 км източно от Инсбрук, където се намира уникаленият музей на „Сваровски“. През 1995 г. за своя 100-годишен юбилей собствениците на световноизвестната фирма взели решение вълшебният свят на произвежданите от тях кристали да бъде показан в музей. Художникът – автор на проекта Андре Хелер, го разположил в една приказна пещера.
През 1891 г. 29-годишният цигулар Даниел Сваровски, роден в Чешка Бохемия, измислил машина, която да обработва скъпоценни камъни и кристали, без да нарушава качеството им. Да конкурира прочутите майстори в родината си по онова време се оказало немислимо и той се преместил в Австрия. Заедно с тримата си синове измислили и технология за производство на изкуствени брилянти и невероятно красиви кристални изделия и бижута. С тях фирми от ранга на „Шанел“, „Ив Сен Лоран“ и „Кристиян Диор“ започнали да украсяват тоалетите си със зашеметяващ успех.
Музеят пещера има 7 помещения, в които възможностите на виртуозно подбрана осветителна техника създават приказен свят. Тук можете да се любувате на всевъзможни кристали – от най-малкия с диаметър 0,8 мм до гиганта с диаметър 40 см и тегло 310 000 карата (62 кг), влезли в Книгата на Гинес.
Отпътуване за Инсбрук. Пешеходна разходка в Инсбрук. Посещение на паметника на Св.Анна, Мариятерезиен щрасе, къщата със Златния покрив, Катедралата Св.Якоб, двореца Хофбург, моста Ин, разноцветните къщи по Мариахилфщрасе.
Настаняване в хотел в района на Инсбрук. Нощувка.
3 ден- МЮНХЕН-замакът НОЙШВАНЩАЙН- ЛИНЦ
Закуска.
Посещение на замъка Нойшванщайн, признат за образец на съвършенство сред германските дворци. Построен в края на 19 в., Нойшванщайн се превръща в „лебедовата песен“ на добрия тъжен крал Лудвиг ІІ . Построен по негова поръчка и вдъхновен от творчеството на композитора Рихард Вагнер, замъкът и днес е един от най- великолепните в цял свят.
Забележка: От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 3 варианта за предвижване: пеша, с файтон и специален автобус. Пеша до Нойшванщайн – 30 мин. С файтон – около 6 евро в едната посока. С автобус – около 2-4 евро в едната посока.
Отпътуване за Мюнхен. Мюнхен с право го наричат сърцето на Бавария. Туристическа програма в града: Мариенплац – който от 1158 г. /основаването на града/ е истинското сърце на Мюнхен. Разглеждане на Старото и Новото кметство; Фрауенкирхе – един от най-известните символи на Мюнхен и безспорно най-прочутата готическа църква в Германия; Резиденцията на Кайзерите; най-старата бирария “Хофбрьойхаус”. Свободно време.
Нощувка в района на Линц.
4 ден- ВИЕНА
Закуска.Отпътуване за Виена. Туристическа програма във Виена: Ринга – булевардът, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Рингът е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. Пешеходна разходка в центъра на Виена– Хофбург, ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическата катедрала „Св. Стефан“ – символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца и градините Шонбрун:дворецът е строен през ХVІІ-ХVІІІ в., по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство. В огромната сграда има близо 1500 богато украсени и обзаведени стаи, които днес ни позволяват да се докоснем до живота и да усетим атмосферата наедна отминала епоха. Отворени за посещение са 40 зали, богато украсени със златни орнаменти в стил рококо и ориенталски елементи, с оригинални подове и изящна мебелировка. От 1996 г. дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на Юнеско за Световното културно и историческо наследство. Той е един от най-посещаваните туристически обекти във Виена. Отпътуване за Будапеща. Нощувка в района на Будапеща.
5 ден- БУДАПЕЩА
Закуска. Разглеждане на Будапеща. Програма в града с местен екскурзовод (доплащане 10 евро) – комбинирана обиколка, включваща – Площада на героите, Националната галерия, Парламента, хълма Замъка с Рибарските кули и катедралата ”Св. Матияш” и др. Свободно време за разходка по търговската пешеходна улица ”Ваци”, която предлага богат избор на магазини, кафенета и заведения за хранене. По желание разходка с корабче по река Дунав.Следобед отпътувне за България.
6 ден- БУДАПЕЩА- БУРГАС
Пристигане в България.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
– транспорт с комфортен и удобен автобус, пътни такси
– 1 нощувка със закуска в хотел в района на Любляна 2/3*
– 1 нощувка със закуска в хотел в района на Инсбрук 2/3*
– 1 нощувка със закуска в хотел в района на Линц 2/3*
– 1 нощувка със закуска в хотел в района на Будапеща 2/3*
– представител на агенцията по време на цялото пътуване
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
– Входни такси за посещаваните обекти: „Нойшванщайн“ – 15,00 евро входна и резервационна такса
-Входна такса замъка Херенхимзее вход за замъка 10 евро + корабче 15 евро в двете посоки
– Входна такса за музея на „Сваровски“- 20,00 евро
– Туристическа програма във Виена с екскурзовод на български език-15,00 евро;
– Туристическа програма в Будапеща с местен екскурзовод – 15,00 евро;
–  Разходка с корабче по река Дунав в Будапеща- 30,00 евро;
– Туристическа такса – около 1.50 евро на ден, заплаща се от туристите на рецепция на хотела
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com