В КРИСТАЛНИЯ СВЯТ НА СВАРОВСКИ И ИНСБРУК ДИАМАНТЪТ НА ТИРОЛ

0
Цена
от899 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1215

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас.

+359 896 99 66 19
+359 88 92 86 532

bulgariatravel.burgas@gmail.com

6 дни

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
В КРИСТАЛНИЯ СВЯТ НА „СВАРОВСКИ“ И ИНСБРУК- ДИАМАНТЪТ НА ТИРОЛ
ЛЮБЛЯНА- замакът ХЕРЕНХИМЗЕЕ- ВАТЕНС- ИНСБРУК- замакът НОЙШВАНЩАЙН- МЮНХЕН- ВИЕНА- БУДАПЕЩА
Дата: 12-17.08.2022
1 ден-БУРГАС- ЛЮБЛЯНА
Отпътуване в 20.30 от Бургас/ ОМВ на Метро/- 899 лева.
Отпътуване в 21.40 от Сливен и Ямбол  / паркинг Кабиле на магистралата/- 895 лева,
Отпътуване в 22.40 от Стара Загора / бензиностанция Лукойл на входа на града /- 890 лева,
Отпътуване в 23.40 от Пловдив /бензиностанцията до Хепи на магистралата/-885 лева,
Отпътуване в 00.50 от София  /Руски паметник/- 880 лева
Следобяд пристигане и разглеждане на Любляна – столицата на Словения – един град с душа. Разглеждане на стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, къщите в стил Сецесион и шедьоврите наизвестния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.
2 ден- ЗАМАКЪТ ХЕРЕНХИМЗЕЕ- ВАТЕНС- ИНСБРУК
Закуска. Отпътуване за eзерото Химзее– най-голямото езеро в Бавария. Посещение на двореца Херенхимзее, копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски (до замъка се пътува с корабче): Лудвиг ІІ купува острова през 1873 г. с мисълта да построи на него новия Версай. Всъщност, мястото до Етал, където сега се намира един от дворците му Линдерхоф, е било планувано за дворцовото копие, но теренът се оказал твърде малък. При пребиваването си в Париж, самотният крал изучавал архитектурата по времето на Луи XIV, на когото подражавал. В двореца има 70 стаи, от които 50 никога не са завършени. Лудвиг живял тук за общо само 10 дни през септември 1885. След две години и островното бижу отваря врати за туристите. Съдбата на кралската сграда е подобна на Нойшванщайн– за съжаление е недовършена.
Отпътуване към малкото градче Ватенс, на 20 км източно от Инсбрук, където се намира уникаленият музей на „Сваровски“. През 1995 г. за своя 100-годишен юбилей собствениците на световноизвестната фирма взели решение вълшебният свят на произвежданите от тях кристали да бъде показан в музей. Художникът – автор на проекта Андре Хелер, го разположил в една приказна пещера.
През 1891 г. 29-годишният цигулар Даниел Сваровски, роден в Чешка Бохемия, измислил машина, която да обработва скъпоценни камъни и кристали, без да нарушава качеството им. Да конкурира прочутите майстори в родината си по онова време се оказало немислимо и той се преместил в Австрия. Заедно с тримата си синове измислили и технология за производство на изкуствени брилянти и невероятно красиви кристални изделия и бижута. С тях фирми от ранга на „Шанел“, „Ив Сен Лоран“ и „Кристиян Диор“ започнали да украсяват тоалетите си със зашеметяващ успех.
Музеят пещера има 7 помещения, в които възможностите на виртуозно подбрана осветителна техника създават приказен свят. Тук можете да се любувате на всевъзможни кристали – от най-малкия с диаметър 0,8 мм до гиганта с диаметър 40 см и тегло 310 000 карата (62 кг), влезли в Книгата на Гинес.
Отпътуване за Инсбрук. Пешеходна разходка в Инсбрук. Посещение на паметника на Св.Анна, Мариятерезиен щрасе, къщата със Златния покрив, Катедралата Св.Якоб, двореца Хофбург, моста Ин, разноцветните къщи по Мариахилфщрасе.
Настаняване в хотел в района на Инсбрук. Нощувка.
3 ден- МЮНХЕН-замакът НОЙШВАНЩАЙН- ЛИНЦ
Закуска.
Посещение на замъка Нойшванщайн, признат за образец на съвършенство сред германските дворци. Построен в края на 19 в., Нойшванщайн се превръща в „лебедовата песен“ на добрия тъжен крал Лудвиг ІІ . Построен по негова поръчка и вдъхновен от творчеството на композитора Рихард Вагнер, замъкът и днес е един от най- великолепните в цял свят.
Забележка: От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 3 варианта за предвижване: пеша, с файтон и специален автобус. Пеша до Нойшванщайн – 30 мин. С файтон – около 6 евро в едната посока. С автобус – около 2-4 евро в едната посока.
Отпътуване за Мюнхен. Мюнхен с право го наричат сърцето на Бавария. Туристическа програма в града: Мариенплац – който от 1158 г. /основаването на града/ е истинското сърце на Мюнхен. Разглеждане на Старото и Новото кметство; Фрауенкирхе – един от най-известните символи на Мюнхен и безспорно най-прочутата готическа църква в Германия; Резиденцията на Кайзерите; най-старата бирария “Хофбрьойхаус”. Свободно време.
Нощувка в района на Линц.
4 ден- ВИЕНА
Закуска.Отпътуване за Виена. Туристическа програма във Виена: Ринга – булевардът, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Рингът е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. Пешеходна разходка в центъра на Виена– Хофбург, ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическата катедрала „Св. Стефан“ – символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца и градините Шонбрун:дворецът е строен през ХVІІ-ХVІІІ в., по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство. В огромната сграда има близо 1500 богато украсени и обзаведени стаи, които днес ни позволяват да се докоснем до живота и да усетим атмосферата наедна отминала епоха. Отворени за посещение са 40 зали, богато украсени със златни орнаменти в стил рококо и ориенталски елементи, с оригинални подове и изящна мебелировка. От 1996 г. дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на Юнеско за Световното културно и историческо наследство. Той е един от най-посещаваните туристически обекти във Виена. Отпътуване за Будапеща. Нощувка в района на Будапеща.
5 ден- БУДАПЕЩА
Закуска. Разглеждане на Будапеща. Програма в града с местен екскурзовод (доплащане 10 евро) – комбинирана обиколка, включваща – Площада на героите, Националната галерия, Парламента, хълма Замъка с Рибарските кули и катедралата ”Св. Матияш” и др. Свободно време за разходка по търговската пешеходна улица ”Ваци”, която предлага богат избор на магазини, кафенета и заведения за хранене. По желание разходка с корабче по река Дунав.Следобед отпътувне за България.
6 ден- БУДАПЕЩА- БУРГАС
Пристигане в България.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
– транспорт с комфортен и удобен автобус, пътни такси
– 1 нощувка със закуска в хотел в района на Любляна 2/3*
– 1 нощувка със закуска в хотел в района на Инсбрук 2/3*
– 1 нощувка със закуска в хотел в района на Линц 2/3*
– 1 нощувка със закуска в хотел в района на Будапеща 2/3*
– представител на агенцията по време на цялото пътуване
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
– Входни такси за посещаваните обекти: „Нойшванщайн“ – 15,00 евро входна и резервационна такса
-Входна такса замъка Херенхимзее вход за замъка 10 евро + корабче 15 евро в двете посоки
– Входна такса за музея на „Сваровски“- 20,00 евро
– Туристическа програма във Виена с екскурзовод на български език-15,00 евро;
– Туристическа програма в Будапеща с местен екскурзовод – 15,00 евро;
–  Разходка с корабче по река Дунав в Будапеща- 30,00 евро;
– Туристическа такса – около 1.50 евро на ден, заплаща се от туристите на рецепция на хотела
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com