БЕЛГРАД И СРЕМСКИ КАРЛОВИЦИ

0
Цена
от199 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1075

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
БЕЛГРАД- МЕЖДУ ДУНАВ И САВА
с посещение на град  Топола – историческото бижу на Сърбия
БЕЛГРАД- НОВИ САД- СРЕМСКИ КАРЛОВИЦИ- ТОПОЛА
Дата: 02-04.07.2021, 03-05.09.2021, 22-24.10.2021
1 ден-
Отпътуване в 00.00 от Бургас  / ОМВ на Метро/,- 199 лева
Отпътуване в 01.15 от Ямбол / магистралата паркинг Кабиле/- 195 лева
Отпътуване в 02.30 от Сливен /бензиностанция Еко до Била/,- 195 лева
Отпътуване в 04.00 от Стара Загора / бензиностанция Лукойл на входа на града/,- 189 лева
Отпътуване в 05.00 от Пловдив  /бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург/,- 179 лева
Отпътуване в 06.30 от София  /Руски паметник/- 169 лева
 по маршрут София – Калотина – Ниш – Белград. Туристическа програма в Белград: катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава – основоположник на сръбската православна патриаршия, повлияна в архитектурен план от църквата Св. София в Истанбул; Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбския парламент; улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради. Пешеходна разходка в крепостта „Калемегдан” – тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава, е издигната каменната колона на победата през 1928 г. Тя е увенчана с бронзова фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата – гълъб, символ на победата и мира. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.
2 ден-
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Белград. По желание екскурзия до Нови Сад – столица на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Често наричат Нови Сад „градът на падащите мостове”, защото за последните 100 години мостовете над Дунав са разрушавани 11 пъти; за последен път през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Негова най-голяма забележителност е крепостта Петроварадин, дала убежище на десетки малки ателиета и художествени студия, Катедралата и Синагогата, площадът с Кметството, малките улички на Стария град. Посещение на Сремски Карловци – уникален жив музей на миналото. Пешеходна разходка: Патриаршеския дворец, семинарията Свети Арсений, Карловската гимназия Бранко Радичевич с надалеч известния официален салон и още по-известната библиотека, Стефанеума, ортодоксалната църква Свети Николай, римокатолическата църква Света Троица. В центъра на площада се намира  фонтан – чешма с четири лъва, изработена от рядък червен мрамор. За тази чешма се разказва една легенда, че този който отпие вода от чешмата, трябва отново да се върне в Карловац и там да остане. Отпътуване за Белград. Свободно време. По желание вечеря  с музика. Нощувка.
3 ден-
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Топола. Град с изключително значение за сръбския народ в историческо отношение, разположен в центъра на област Шумадия. Топола е последния град, паднал под турско робство и отново тук се възражда сръбската държава, благодарение на Караджордже Петрович. Заедно с местното население те образуват „малката армия на Сърбия” и се борят за свободата на народа. Тук е запазен домът на Караджорджевич, който днес е музей, посветен на него. Там ще видите изображение на Топола в някогашния ú блясък – крепостен град с укрепления и кули. Близо до нея е построена паметна църква на династията Караджорджевич. Храмът „Св. Георги” е посторен по инициатива на сина на Караджордже Петрович – крал Петър I. Базиликата от бял мрамор е изграждана в продължение на 20 години с идеята да е най-величественото място, на което почиват тленните останки на Караджорджевичите. Църквата е изключително впечатляваща със своите 40 милиона многоцветни стъклени мозайки с различни отенъци, изобразяващи библейски сцени, копирани от фреските на повече от 70 сръбска манастира. Туристическа програма в  Топола – посещение на къщата музей на Караджордже Петрович; църквата „Св. Георги”, кралската винарна. Възможност за обяд и дегустация на вино в хотел Опленац, където гости са били членове на династията. Свободно време. Отпътуване за България.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
* транспорт с комфортен и удобен автобус
* 2 нощувки със закуски в хотел в Белград
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* посещение на град Топола с туристическа програма
* представител на фирмата, придружаващ групата
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
* обиколка на Белград с местен екскурзовод на български език – 10 евро;
* екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци – 15 евро
*празнична вечеря с музика- 20 евро
* дегустация на вино в хотел Опленац (3 вида) – 5 евро
Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
България, Бургас 8000
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com