ЗАГАДКИТЕ НА КАПАДОКИЯ АНКАРА И БУРСА

0
Цена
от399 лв.
Име*
Телефон*
Имейл адрес*
Резервация / Запитване*
* Съгласявам се с Политика за защита на личните данни и Политика за бисквитките.
Съгласете се "Политиката за защита на личните данни" за да може да изпратите съобщение.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

5113

…let’s travel 

Bulgaria Travel Agency Ltd  РК 01-7480,    гр.Бургас 8000    ул.Гладстон 74
  +359 896 996619 +359 889 286532           www.bulgaria-travel.bg
ЗАГАДКИТЕ НА КАПАДОКИЯ
Дати:  19-24.04.2022
Цена: 399 лева
1 ДЕН-
Отпътуване в 04.00 ч. от Бургас, ул. Булаир /срещу Химическото чистене/
Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново. Преминаване през мегаполиса Истанбул на път за Анкара. Вечерта пристигане в Анкара и настаняване в хотел 3*. Вечеря.  Нощувка.
2 ДЕН-
Закуска. Обзорна автобусна екскурзия на столицата на Турция- Анкара с лицензиран турски екскурзовод на български език, която включва: мавзолея на Ататюрк, Археологическия музей, един от най-големите в Турция, представящ живота и бита на Анатолийските цивилизации, Анкарската крепост. Свободно време. След обяд отпътуване за Кападокия. По пътя разглеждане и фото-пауза на второто по големина в света солено езеро Тюз гьолу (Соленото езеро). Пристигане в Кападокия и настаняване в хотел 3*. Вечеря. След вечеря, по желание /срещу допълнително доплащане/посещение на подземен ресторант с програма, в който ще можем да наблюдаваме танц на дервиши и ориенталска програма. В цената са включени напитки алкохолни и безалкохолни в неограничено количество. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ДЕН-
Рано сутринта след предварително записване и доплащане ПОЛЕТ С БАЛОН над природните красоти на областта Кападокия – по време на леката утринна закуска имате възможност да станете свидетел на незабравимата гледка при подготовката за полет на балона, след това да се насладите на изгрева на слънцето и играта на сенките по долините и причудливите природни форми, а накрая получавате и сертификат – доплащане 120 €/човек.
Закуска. Отпътуване и посещение на подземен град Каймаклъ с лицензиран екскурзовод на български език, обитаван 5 в.пр.Хр. и състоящ се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората, живеещи в града, търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите (не се препоръчва за хора с клаустрофобия и сърдечни проблеми). Панорамна обиколка с екскурзовод на български език със спирки за снимки и разглеждане на природните феномени в областта Кападокия: долината на феите Зелве в района Пашабагъ с причудливите вулканични образувания, трите грации, долината на гълъбите, крепостта Уч Хисар и посещение на музея на открито в Гьореме, представляващ голям комплекс от скални църкви от 8-ми век. Посещение на градчето на грънчарите Аванос и градчето Юргюп, известно с производството на килими, керамика, бижутерски и кожени изделия. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН-
Закуска. Отпътуване за Бурса. Свободно време за вечеря и за покупки от Кютахя, известен център за производство на порцеланови изделия. Късно вечерта пристигане в Бурса – четвъртият по големина град в Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната. Оттук произлизат популярните турски храни – ореховка и искендер кебап. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
5 ДЕН-
Закуска. Освобождаване на хотела. Обзорна обиколка на Бурса с лицензиран екскурзовод на български език. Посещение на Улу джамия, Гробниците на основателите на Османската империя – Осман и Орхан, Зелената джамия, и Коза хан. Свободно време за покупки по големите пазари, предлагащи изобилие от стоки. Отпътуване за България, преминавайки отново през Истанбул. Спирка в Лозенград. Пристигане в Бургас късно вечерта, във Варна около полунощ.
  ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
-> транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
-> гранични, пътни такси;
-> 1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара в хотел 3*;
-> 2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел 3*;
-> 1 нощувка със закуска в Бурса в хотел 3*;
-> лицензиран турски екскурзовод на български език по време на пътуването;
-> обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Анкара;
-> обзорна автобусна и пешеходна обиколка на обектите в областта Кападокия;
 -> обзорна обиколка на Бурса;
-> представител от агенцията, придружаващ групата;
-> застраховка за лица до 69.99 г.
 ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
-> лицензиран турски екскурзовод на български език по време на пътуването- 15 евро
 -> посещение на подземен ресторант в Кападокия – 25 € / 50.00 лв./ вкл. трансфер от хотела и обратно, напитки неограничено количество и мезе към тях ядки, парченца плодове, танц на дервишите, ориенталска програма/
-> полет с балон над Кападокия – 160 € / 320.00 лв. /вкл. трансфер, закуска, кафе, чай, едночасов полет, чаша шампанско и сертификат/
 * Входни такси за всички обекти: музей на Анатолийските цивилизации 20 TRL; за скалните църкви в Гьореме 30 TRL, Учхисар 7 TRL, за подземен град Каймаклъ 30 TRL, долината „Зелве” 10 TRL, Мавзолей на Мевляна 5 TRL+3 TRL за слушалки
България, Бургас 8000
ул. Гладстон 74
България Травъл Ейджънси
+359 896 996619
+359 896 996619(Viber)
+359 889 286532
+359 899 163545
+359 889 286532 (Viber)
bulgariatravel.burgas@gmail.com